Антония Саранеделчева: Интериорния дизайн трябва да изразява индивидуалността на своя собственик

22.10.2014 / 10:05 0

Антония Саранеделчева е интериорен дизайнер с редица успешно реализирани проекти зад гърба си. Основател е на студио за интериорен дизайн Моми Студио, чиято основна цел е да създава неповторим дизайн за всеки дом или обществена сграда. При проектирането на интериорен дизайн, тя се ръководи от философията си, че домът трябва да изразява индивидуалността на своя собственик.

Как решихте да се занимавате с интериорен дизайн?

Интересът ми към изобразителното изкуство е още от дете. Тогава не знаех, че един ден ще се насоча именно към интериорния дизайн. Макар, че не обяснимо за мен рисувах в учебните си тетрадки, стаи и разположените в тях мебели. Това беше изключително увличащ за мен процес. Погледнато така, избора ми на професия по-късно е съвсем логичен.

Важен ли е интериорният дизайн за собствениците?

Разбира се, за тези собственици, които търсят услугата на интериорния дизайнер е много важен! Именно тези хора се стремят, жилището им да бъде красиво и функционално. Ценят професионалните ми съвети и за моя радост до голяма степен се съобразяват с тях. Разбира се, като във всяка професия свързана с клиенти и тук е много важно да проявяваш търпение и внимание. Да изслушваш и проектираш жилището, спрямо индивидуалността на собственика прилагайки в него и професионалния си опит.

Бихте ли споделили как протича той и какви услуги предлагате?

На първо място се срещам с клиента и изслушвам неговите стилови и цветови предпочитания. Посещаваме жилището заедно и той ми разказва какви промени в преразпределяне на пространството желае. След измерване на действителните размери на апартамента се предлагат варианти за функционалното разпределение на мебелите и обособяване на различните зони.

Всеки проект за интериорен дизайн е съпътстван от подробна техническа информация свързана с осветлението в жилището, електрическата и ВиК инсталация. Проектиране на мебелите и подаването им към мебелни фирми за изпълнение, както и триизмерна визуализация на цялото жилище.

Изключително полезна услуга за клиентите е, управлението на изпълнителския процес. Чрез него спестяваме много от усилията и времето на собственика, като се грижим за наблюдението и правилното изпълнение от страна на майсторите на проекта. Събиране на оферти за всички компоненти съпътстващи реализацията. Намиране на най-добрите като условие и качество изпълнители.

Отразява ли интериорният дизайн личността на собственика?

В проектите, които измислям се стремя да е точно така! Това е една от основните ми цели. По този начин се постига не преходна и зависеща от "модата" естетика. Домът трябва да изразява нашата индивидуалност!

Какво ви вдъхновява и плаши в поставените задачи?

Това, което ме плаши, всъщност ме и вдъхновява. Предизвикателството е голям стимул за вдъхновение.

Кои са най-честите грешки, които хората правят, когато планират интериорния дизайн на техния дом?

Вероятно ще прозвучи не скромно, но най-голямата грешка е да не се обърнат към специалист, който да им предотврати голяма част от тях.

В този ред на мисли каква е най-интригуващата поръчка, която сте изпълнявали?

Заинтригуваща беше една поръчка за интериорен дизайн на мансарда, която проектирах преди около две години. Имаше доста особености за решаване. Винаги такъв тип помещения крият много "подводни камъни" и трябва много добре да бъдат съобразени различните височини на таваните, за да не пострада функцията. Стилово се получи също интересно решение.

А по какъв бъдещ проект мечтаете да работите?

По такъв, който ще провокира силно въображението ми, независимо дали това ще е жилище, заведение или друг обект с обществено предназначение.

Автор: Таня Вълчева


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама