Апел: 5-месечната Вики от Враца се нуждае от вашата помощ, за да оцелее

12.10.2018 / 12:29 2

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето се обръща към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат, пише "БулНюз".Цветомира Бановска разказа, че е родила Вики на 4 май в Майчин дом в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за „Пирогов“ и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.
„Това бяха думите на неонатолога. Оказа се, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията стана на 14-тия час от нейното появяване на този свят. Бяха изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация“, разказа майката.
Оттук насетне започва адът за врачанското семейство. Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струва 15 000 лева.
Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.
Според лекарите лечението на Вики ще да продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебчето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.
„Молбата ми е към всички хора, които могат да помогнат на това слънчице да се възстанови. Ще сме много признателни. Въпреки всичките мъки тя е винаги усмихната и дава сили на нас възрастните...“, споделя Цветомира.
Кутии в подкрепа на Вики има във Враца, Велико Търново и София.
Дарителска сметка е:
Уникредит Булбанк
Титуляр - Виктория Веселинова Неновска
BG45 UNCR 7000 1523400265

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
А. Иванова (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
https://www.facebook.com/pages/category/Health---Wellness-Website/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8-1867970153286669/
0
0
stalinista (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Фейсбук може ли да дадете
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама