Апелативната спецпрокуратура: Недопустимо е да се иска оставката на Гешев

14.07.2020 / 16:13 3

Булфото

Прокурорите и съдебните служители от Апелативна специализирана прокуратура изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.

Това се казва е официална позиция, разпратена до медиите, от Апелативна специализирана прокуратура. Ето какво още се казва в декларацията:

Прокурорите и съдебните служители от Апелативна специализирана прокуратура изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.

Изразяваме безпокойството си от опитите за намеса в работата на българската прокуратура поради нейните действия, насочени към спазването на върховенството на Закона.

Споделяме призивите на Асоциацията на прокурорите в България, Камарата на следователите в България и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за отстояване на конституционно установения принцип за разделение и независимост на властите в Република България, за преустановяване на опитите за подчинение на съдебната власт, част от която е и българската прокуратура и поставянето ѝ в ситуация на зависимост от политически субекти.

Възразяваме срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби, скандали и противоречия. Възмутени сме от квалифицирането на българските магистрати като мутри, което уронва престижа прокурорската институция, която през всичките години на своето съществуване е била, продължава да бъде и за напред ще бъде стожер на борбата с престъпността.

В тази връзка, недопустимо е да се иска оставката на Главния прокурор на Република България с цел да се попречи на българската прокуратура да изпълнява своите функции по правораздаване и да бъде въвлечена и намесена в политически скандали и манипулации.

Като съвестни и отговорни граждани на Република България призоваваме към спазване на българските закони, към уважение на институциите и спазване разделението на властитеСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
MrVain (преди 6 месеца)
Рейтинг: 626 | Одобрение: 106
Аааа, същата Апелативна проКУРатура която има само един кандидат за шев - Франтишек Усмивка)) 
2
0
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 179091 | Одобрение: 11181
Тоя уй...бразен продукт затова ли си мисли, че е хванал Мойсей за шлифера.....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
аха (преди 6 месеца)
Рейтинг: 6209 | Одобрение: 2129
И, ЩО ДА НЕ МОЖЕ, КОЙ КАЗА-НАЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ-АМИ ТО ЗА ТОВА ИМАТ СМЕЛОСТ ДА СЕ ЗЪБЯТ, ИМАЛИ ИМУНИТЕТ....МИ ТО НЯМА РАЗЛИКА ОТ 1989Г КОГАТО ВСИЧКИ СЕ ПРЕИЗБИРАХА С 99% АМИ, НАРОДА НЕ ГО ИСКА, ТОЙ КВО СЕ НАТИСКА.... НЕЗАМЕНИМИ ХОРА -НЯМА!!!!!!!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама