Апелативният съд във Варна оправда подсъдим за отвличане и убийството на шефа на "Гранити"

10.03.2020 / 14:27 2

Апелативен съд - Варна в открито заседание произнесе оправдателна присъда по делото за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян С. Съдът призна за невинен Нено С. по обвинението, че след като е бил подбуден от Станислав М., е подбудил и подпомогнал Стоян П. и Манол Х. да отвлекат Стоян С. в гр. Бургас.

Целта е била противозаконно да го лишат от свобода, а извършителите са били въоръжени. Деянието е извършено от две лица и с користна цел. Нено С. беше оправдан и по второто обвинение – за предумишленото убийство на Стоян С., в същото си качество и при същите съучастници. Отменена бе присъдата му в гражданско-осъдителната част – да заплати в полза на гражданските ищци претърпените имуществени и неимуществени вреди.

Апелативният съд измени в осъдителната част присъдите на Стоян П., Станислав М., Стоян К. Съдебният състав ги оправда по обвинението, че отвличането и убийството са извършени в съучастие с Нено С. Потвърдена в останалата част бе присъдата на Бургаския окръжен съд относно оправдаването на Галин К. и осъждането на Стоян К., Стоян П. и  Станислав М.

Един от подсъдимите – Станислав М. не се яви и пред тази инстанция. Той е в неизвестност, издирването му не е дало резултат и делото отново се гледа задочно, в негово отсъствие.

В предходното заседание Апелативният съд призова и разпита свидетеля Димитър Д. Досега той е давал обяснения единствено в рамките на досъдебното производство, но не и в съдебна фаза пред множеството инстанции, разглеждали делото.

            Процесът пред Апелативния съд във Варна започна след като Върховният касационен съд  отмени негова въззивна присъда от 2018 г. и върна делото за ново разглеждане от друг състав.

Пресслужбата на съда припомня, че бургаският бизнесмен Стоян С. – управител и съдружник в дружеството „Гранити“ - е бил отвлечен пред дома си в гр. Бургас на 6 март 2008 г., а тялото му е било открито значително по-късно в местността Горска нива, общ. Несебър.

Присъдата, произнесена от Апелативен съд - във Варна, подлежи на касационна проверка пред ВКС.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Янка Димовски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 847 | Одобрение: 167
А Станислав М.,не е ли в Испания?
1
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 63901 | Одобрение: 8186
Стоян Стоянов,родом от Сливен няма да го върне нищо.Затова неговите убийци няма да бъдат съдени,няма да бъдат наказани,няма да жалеят,няма да го оплакват. И благодарение на българския съд,ще могат отново и отново да отвличат,грабят и убиват...нужен ли е коментар.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама