Арестуваха издирвана за измама жена в съдебната зала във Варна! Пращат я в затвора, после в Австрия

14.07.2017 / 15:33 0

Варненският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Разград от края на м.юни тази година, с което се допуска екстрадицията на Севда Балова, издирвана от съдебните власти на Република Австрия заради измама, извършена през есента на 2016 година. Решението не подлежи на обжалване.


Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че българката бе задържана на 1 юни 2017 година в Исперих на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в Wiener Neeustadt, Австрия. В ЕЗА се посочва, че Балова, в съучастие с друго лице и с намерение да се обогати, въвела в заблуждение Ахмед Ч., представила му неверни факти и така го склонила да извърши парични преводи в размер на 7918 евро. След разкриване на измамата и по инициатива на Австрийските съдебни власти българката е била обявена за международно издирване чрез Шенгенската информационна система. При определяне на първоначалната мярка за неотклонение, заради представени медицински документи за влошено здравословно състояние, ОС-Разград й е определил „домашен арест“.

При постановяване на решението за предаване на компетентните власти на Република Австрия, на 27 юни 2017 година съдът в Разград е изменил от „домашен арест“ в „задържане под стража“ процесуалната мярка за принуда спрямо Балова.

След като разгледа жалбата срещу решението за екстрадиция и изменението на мярката на Севда Балова, днес Варненският апелативен съд потвърди всички основания на първата съдебна инстанция за предаването на българката на съдебните власти в Австрия. Представени са всички посочени в ЗЕЕЗА документи и основания за предаването й на молещата държава, която гарантира, че ще проведе разследване и ще организира справедлив процес.

Апелативният съд във Варна потвърди и изменението на мярката за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Севда Балова беше задържана в съдебната зала и ще дочака предаването си на австрийските власти в затвора Сливен.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама