Армията привиква всички млади мъже на отчет (обзор)

24.02.2016 / 00:02 16

Всички мъже на възраст от 18 до 32 години задължително да бъдат зачислени във военните окръжия – това предвиждат промени в Закона за резерва, подготвени от Министерството на отбраната, пише в.”Сега”.

След премахването на наборната служба бяха премахнати военните комисии, а в резерва се зачисляваха само мъжете, които са минали казарма, както и бившите военни. Така няколко набора не са зачислени в окръжията и не може да бъдат мобилизирани във военно време, уточнява всекидневникът, допълва Бтв.

Със законовите промени се премахва именно този проблем, който в крайна сметка прогресивно „изтънява” резерва.

Не е ясно обаче как ще се завеждат на отчет младежите – по служебен път или чрез подаване на документ за регистрация във военното окръжие. Според „Сега”, това ще става чрез втория вариант, тъй като на военните ще са необходими данни, които само младежите знаят - образование, здравословно състояние, местоживеене, професионални умения и т.н.

Неясен е и въпросът с обучението на новите запасняци, които не са били в казарма. В последно време се появяват все повече поддръжници на връщането на наборната военна служба.

Все още самите текстове не са публикувани, но за съществуването им става ясно от съобщение на ведомството, цитирано от вестника.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
bgospodinov (преди 7 години)
Рейтинг: 137 | Одобрение: 57
Поредната идиотщина
Б. Господинов http://facebook.com/bvgospodinov http://sites.google.com/site/bgospodinov/home

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама