Арнаудова разкри за какво Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева

08.11.2018 / 16:16 10

Спецпрокуратурата е завела досъдебно производство на 31 август тази година по сигнали срещу народния представител от БСП Елена Йончева. Извършена е проверка и в ДАНС и в публичните регистри за пране на пари в особено големи размери. Това заяви на извънреден брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова, предаде Блиц.

 


"През 2012 година е взето решение за създаване на съвместно дружество, което е една офшорна компания, регистрирана през 2011 година на Вирджинските острови. То се казва "Офроуд" ООД. Една от компаниите участва с 320 000 лева", каза тя.
 
Установили сме, че новообразуваното дружество е открило банкова сметка в КТБ имало е и разплащателна сметка. Елена Йончева е била управител на новото дружество и тя е могла да разполага със сумите", каза Арнаудова.

"Сумата от 320 000 е постъпила по сметката на "Офроуд". Как са изразходвани тези средства след това, с които е имала възможност да оперира само елена Йончева, разследването не може да установи, докато не бъде снет имунитета на народния представител”, каза Арнаудова.

"Предстои разкриване на данъчна-осигурителна тайна, на банкова тайна и всичко, което ще засегне пряко правата на народните представители, чиито имунитет бе поискано да бъде отнет. Искаме да стигнем до верни и правилни изводи”, каза тя и добави, че предстои много работа.

Ако НС даде разрешение за възбуждане на наказателно производство, ще бъдат повдигнати по още едно обвинение на тримата депутати от „Воля“. Без да се изменя вече повдигнатото им обвинение за изнудване. За депутатите от „Воля“ това е едно и също съдебно производство. Същото, за което миналата година тримата дадоха съгласие да се провежда наказателно производство“, обясни тя.

„Бяха разпитани още свидетели, собственици на аптеки, които потвърдиха за упражнена спрямо тях принуда“, заяви Румяна Арнаудова. „В момента не сме изправени пред изменение на обвинението. Касае се за същото обвинение с ново престъпление“, посочи говорителят на главния прокурор.

„За това главният прокурор внесе искане за снемане на имунитетите им“, коментира Румяна Арнаудова. „За тези престъпления се предвижда повече от 3 години „лишаване от свобода“, каза още тя.

Докато изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания в София е бил Георги Михайлов от БСП са натрупани задължения в размер на повече от 24 млн. лева", каза на брифинг говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова.

„Приложени са и договори само и единствено подписвани от него. Договорите са оценени като явно неизгодни сделки“, заяви тя.

„Има извършена безстопанственост, действията му не защитават в пълна степен интересите на болничното заведение“, посочи прокурор Румяна Арнаудова и уточни, че за да продължи разследването е необходимо снемането на имунитета на Георги Михайлов.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За парата продават си душата! Купени от "Спонсори", но с претенции да са морални стожери на нацията! След анализиране на Панамските досиета, ще се отворят и Вирджинските досиета, има формален повод, нарко парите за спонсориране на БСП и Радев! Тогава агитката на БСП пак ще писне, че за няколко милиарда няма смисъл да се вдига шум и да се търси отговорност за незаконно обогатяване ;) Претенции вселенски, манталитет махленски! Чалгарска, войнствена посредственост и мутрафонска наглост! На нас ни се полага е тяхното мото в живота!
11
2
Боко Мазника от БРЕГ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каракачанов, Симеонов и Сидеров  също с кокоши мозък, какъвто има Смешника Бойко Борисов министър председател на България!!! Каракачанов, Симеонов и Сидеров  са боклук  управленци, какъвто е и Смешника Бойко Борисов!!! България ще бъде управлявана от мафията, както беше и при предишното управление на Смешника Бойко Борисов!!!
16
3
Гласувайте за ГЕП Дебили. (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Герберунгите, използвайки подчинените им държавни структури започнаха лов на вещици, но Съдбата ще им изиграе много лоша шега. 
14
3
КАЛАШНИКОВ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Същото, за което миналата година тримата дадоха съгласие да се провежда наказателно производство“, обясни тя.. И какво успяхте да откриете за 1 година??? Подлоги на Бойко Борисов и Цв. Цветанов.
16
2
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 45471 | Одобрение: 23686
абе всеки може да му лепнат някакво обвинение за каквото си искат. ако има сметка в банката си виновен, ако нямаш пак си виновен
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
6
3
браво! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ти да видиш -Магарешки и сие в затвора!!!!!!!!!!!!
13
1
.... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хахаха баси доводите. Че те и мен могат да ме метнат, понеже оборот на фирмата ми превишава посочената сума. Дефакто оперирам с нея. Това означава ли, че съм престъпник ?
17
3
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 45471 | Одобрение: 23686
както казах докато се крадат милиарди в момента прокуратурата разиграва сапунки с някви никви умрели кучета. вие сериозно ли цялата тая дандания за да отворите банкова сметка с 300 000 лева ? 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
7
21
2 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бозавата усойница кръв ще пикае!Никой вече не и вярва на крадлата.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тая с бретончето е много смешна! И много жалка!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама