Ароматни рибни филета на фурна с картофи
Необходими продукти:
риба - 4 големи филета мерлуза или друга риба
лук - 1 глава
чушки - 1 зелена
чесън - 6 скилидки
магданоз - 5 стръка, накълцан
картофи - около 1 кг
домати - 1 брой, нарязан на колелца
зехтин
сол
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте 100 мл зехтин в голям тиган и запържете нарязаните лук и чушки и 2 скилидки чесън. Нарежете или настържете картофите на фини кръгчета и ги добавете в тигана.
Докато се запържват счукайте останалия чесън с 50 мл зехтин и разбъркайте с накълцания магданоз.
Овкусете сместа със сол и черен пипер. Прибавете подправки и към зеленчуците и ги прехвърляме в йенска тава. Отгоре разпределете 4-те ривбни филета, намажете ги обилно със сместа от чесън, зехтин и магданоз.
Наредете кръгчетата домати, полейте леко със зехтин, още малко сол и сложете да се пече за около 20 минути в предварително загряна умерена фурна.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!