Асен Агов надигна глас: Москва ще ядоса България

11.12.2014 / 15:00 20

Москва е на път да ядоса България, макар че нямаме намерение да се ядосваме на това, което става в Москва. За жалост обаче то създава тревога, защото правенето на евтини политически интриги България-Турция създава несигурност в хората. "Южен поток" не беше диверсификация на източниците, а на трасето. Това каза по TV7 журналистът и бивш депутат от СДС Асен Агов.С тезите си той отговори на въпроса дали България е ядосала Русия и е принудила Владимир Путин да сложи край на проекта за газопровод през наша територия за сметка на Турция, пише "Блиц".

Директорът на руската агенция ТАСС Игор Ленкин обяви, че като цяло "Южен поток" е приключил за България. "Не само за България - за всички", допълни го Агов. По думите на Ленкин страната ни не е имала основание и за спиране на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене".

"От 2008 г. "Южен поток" беше геополитически проект - целта беше да се заобиколи Украйна. От друга страна - за да се оказва натиск върху Украйна", твърди Асен Агов. Според него "Газпром" няма възможност сам да финансира проекта без заеми от чужди банки.

Игор Ленкин контрира, като защити тезата си, че парите за газопровода са били отделени и то в евро, а не в рубли.

"Тълкуванията са различни. Аз съм на мнение, че няма как да загубиш нещо, което нямаш, защото "Южен поток" го няма", добави Агов.

"България е губеща, защото вече нищо не зависи от нея", обяви от своя страна Ленкин. По думите му "последната капка" е накарала Путин да спре проекта през страната ни.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
milko-humata12 (преди 5 години)
Рейтинг: 144 | Одобрение: 34
Петата колона нещо напоследък и не стават плановете.
5
1
Blue hills (преди 5 години)
Рейтинг: 28988 | Одобрение: 12773
Това, което си, е резултат от онова, което си мислил. Бахти мисълта вкара, Асене! Идиотизъм!
9
37
Владимир (преди 5 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
братушките искаха да ни стегнат каишката с тая тръба, може и да не съм прав, но съм доволен, че няма да я бъде, достатъчно се гушкахме с тех и хубаво не видехме от тая работа
20
4
Варна (преди 5 години)
Рейтинг: 78308 | Одобрение: 37293
Видяла жабата че подковават коня...
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
31
4
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
виц на годината.......тоя бил голям смешник бе......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама