Асен Василев: Спряхме кражбите на пари от данъците на хората

09.08.2022 / 18:05 2

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Стопкадър бТВ

Оставяме по-малък външен дълг на България с два милиарда половина по-малък от декември, откогато започнахме да управляваме. Оставяме осем милиарда и половина в хазната и това, което виждам е, че планираният дефицит към края на годината е в маастрихските критерии. Това всъщност идва по линия на това, че има добра събираемост на данъците от една страна и от друга страна се спряха плащанията към редица фирми кърлежи, които получаваха милиарди от бюджета и отчислявани за такава дейност. Това стана причината и да падне кабинета. Тоест, че имаше два милиарда социален пакет и антикризисен пакет, а не 3,9 милиарда за строителни фирми, осем на брой. Денят, в който министрите бяха оттеглени, беше денят, в който Министерски съвет прие този проектобюджет и думите на господин Караджов на този Министерски съвет, бяха че нищо от исканията на МРРБ не бе удовлетворено и затова те си тръгват в кабината.

Това каза бившият финансов министър Асен Василев в „Лице в лице“ по бТВ.  

В коалицията ние обещахме, че няма да позволим да се крадат парите от данъци на хората и не позволихме те да бъдат откраднати, допълни Василев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 68511 | Одобрение: 8766
Това Да ,но нищо не направихте за работещите хора по време на криза и спеколативно повишение на цените.А това са хората които плащат данъците.
9
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Под егидата на "антикорупционерите" и "некрадливи" Простокировци! 🙂 За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс! Превеждат се огромни суми на офшорна фирма от Дубай! 👉 https://afera.bg/за-два-дни-са-източени-800-000-лева-от-кинтек
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама