Атанас Зафиров: Вървят оздравителни процеси в БСП

10.07.2024 / 20:59 0

Снимка Булфото, архив
           
"Вървят оздравителни процеси вътре в партията. Има политика на помирение в БСП, на консолидация в лявото политическо пространство, това заяви в предаването "Още от деня" изпълняващият функцията председател на БСП Атанас Зафиров.

По думите му има страх в определени кръгове, че българската левица може да се върне уверено и силно в активната политика, пише Fakti.bg.

"Това създава напрежение и притеснение. Процесите текат в две направления - вътрешно и външно на консолидация на лявото", допълни Атанас Зафиров.

Според него някои от лидерите в лявото политическо пространство са проявили его, като са отказали да водят диалог помежду си.

"Има очакване в обществото за ново лице и за ново поколение политици. На събора на Бузлуджа ще покажем единство и консолидация. Лявото отново е модерно. Опитваме се да направим не механичен сбор от абревиатури, лица или цифри, а синергия, ясно послание към лявото, че има разбиране за процесите, очакване този път левицата да даде силна заявка за управление, не просто за участие в политическия живот. БСП и нашите партньори не могат повече да се примиряват с ролята на пета политическа сила", каза още Атанас Зафиров.

По думите му причина за това са - процесът на отваряне на фронтове, изключване, неглижиране, нечуване на добри идеи и послания е довело до това БСП да бъде изолирана. "Необходимо е успокоение в партията", каза още Зафиров.

На въпрос дали ще се кандидатира за председател отговори: Нека да видим кои ще бъдат кандидатите, този въпрос не стои на дневен ред, парламентарните избори чукат на вратата.

"Съгласно устава на партията Корнелия Нинова няма право да се кандидатира за председател", подчерта още Зафиров.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама