Аврен създава пъстър неделен пазар на 10 юли, търговските площи ще са безплатни

07.07.2022 / 04:20 0

В цял свят пазарите са място не само за търговия, но и за срещи и запознанства, за забавление и демонстрация на впечатляващи умения. Аврен става част от тази световна традиция и създава свой неделен пазар на 10 юли с надежда и увереност, че той ще расте, ще става все по-шарен и оригинален и ще привлича търговци и клиенти от близо и далеч.

Инициативата „Хайде на пазар в Аврен” е начин да се стимулира местните бизнес и предприемачество по естествен начин. Тенденцията за завръщане към природата, към земята и естествените продукти, както и към неугасимите бълагарски традиции, става все по-модерна. Съчетано с идилията на райските кътчета в Аврен, неделният пазар обещава да е невероятно преживяване за цялото семейство. Та кой не мечтае за една неделя сред чистота на природата, далеч от нервния и претъпкан с автомобили град?

Община Аврен осигурява за участниците в рамките на един месец безплатно местата за търговски нужди. За участниците в новата инициатива, която започва на 10 юли, има и още една голямо предимство. Вместо де се смества на скучни и еднотипни сергии, всеки ще може сам да оформи своето кътче в избраните търговски зони.

Новата пътна инфраструктура и близостта на Аврен до общините Варна, Долни чифлик, Белослав и Девня, ще осигури на по вече хора достъпна възможност за едно по различно неделно преживяване, подчерта кметът на Община Аврен г-н Емануил Манолов.

Общинската инициатива ще има постоянен характер и ще става все по-пъстра и уникална с времето, уверени са организаторите. Те обещават и малки изненади за посетителите на първото издание на неделния пазар. И ако и това не ви е достатъчно, нека ви поканим на пазар в Аврен в неделя и в стихове:

Мед, подправки и домати,

кирки, ножици, лопати!

Може и антики, дрехи и играчки,

картини, сувенири, и закачки.

Мляко, сирене, извара,

кашкавал от пита зряла.

Кой какво е произвел, или доставил,

кой какво е майсторил и правил,

всеки може да избира,

хапвайки кебапче и студена бира!

Фитнес на открито за децата,

парк за отдих с фонтанче за прохлада.

Всеки е добре дошъл, ДА ЗАПОВЯДА

може да открие, лична изненада!!!

Да отидем, да се насладим,

да се разходим и установим,

че в Аврен, сред чудната природа,

заедно сме хора от народа!

За повече информация и записване:

e-mail: admin@avren.bg , Елена Бойчева-Директор дирекция „ИИП“- тел.: +359 88 2948119 и Жаклин Георгиева- Гл. специалист „ИП“- тел.: +359 89 4762560

Постете сайта на Община Аврен: avren.bg

Открийте ни и във Фейсбук: Общински неделен пазар в село Аврен, област Варна

*публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама