Австралия инвестира близо 1 млрд. долара в киберсигурност

01.07.2020 / 05:00 0

снимка: Pixabay

profit.bg

Австралия ще инвестира 1.35 австралийски долара (близо 930 щатски долара) в повишаване на системите си за киберзащита през следващите 10 години, съобщи министър-председетателят Скот Морисън, цитиран от Ройтерс.

Новината идва няколко седмици, след като австралийските власти съобщиха, че електронните системи на няколко държавни институции, политически партии, ключови доставчици на услуги и оператори на важни инфраструктурни обекти са били атакувани "на държавно равнище".

Не беше уточнено за коя чужда държава става въпрос, но според източници, близки до правителството в Канбера, става въпрос за Китай. Твърденията обаче бяха официално опровергани от Пекин.

 

"Основната задаа на федералното правителство е да гарантира икономическата и националната сигурност, както и суверенитета на страната. Злонамерената кибер активност подкопава тази дейност", заяви австралийският премиер.

Инвестиционният пакет ще включва 470 милиона австралийски долара (около 320 млн. щатски долара) за наемане на 500 експерти в областта на киберсигурността.

Планът е част от общата стратегия на Австралия за засилване на капацитета в областта на дигиталната отбрана, която има бюджет от над 10 милиарда щатски долара.

Австралийският министър на отбраната Линда Рейнълдс наскоро заяви, че процесът ще бъде ускорен, след като през 2019 г= парламентът на страната, както и трите най-големи политически партии, станаха обект на кибератаки.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама