Автобус от градския транспорт във Варна блъсна 90-годишен старец, инцидентът не е единствен

16.05.2019 / 14:39 1

Вчера около 09:10 часа на бул. «Осми Приморски полк» във Варна, водачът на автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес» Й.С. (59 г.),  при захождане към автобусна спирка, блъска пешеходец, който се намира на пътното платно.

Вследствие на инцидента мъжът (90 г.) получава фрактура на бедрото, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота, събощиха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.
Още един инцидент с градски автобус е станал вчера в морския град.  Около 11:10 часа, на бул. «Васил Левски», водачът на автобус Н.М. (55 г.), с цел да предотврати произшествие, употребява рязко спирачки и така предизвиква падането на пътничка в салона на автобуса. Вследствие на инцидента жената (49 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 
Пак вчера, около 15:45 часа, в ж.к. «Възраждане», водачът на «Фиат» Д.С. (24 г.), местен жител, при неправилно движение назад, блъска пешеходец, който се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента мъжът (59 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама