"Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус"

14.01.2019 / 18:22 5

Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус", каквото твърдение се появи в последните дни от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от БТА.

Нейният заместник Николай Нанков уточни че има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата. Договорът с "Автомагистрали" е сключен на 20 декември, каза министър Аврамова и допълни, че ще бъде предоставен на БСП, както поискаха по-рано днес от партията.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков каза, че ръководителят на дружеството Стоян Беличев е бил преди десет години за около година съдружник на съпруга на Гинка Върбакова, като след това е продал дела си. Министър Аврамова потвърди, че той никога не е бил съдружник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос отправи депутатът от БСП Елена Йончева.

Министърът напомни, че всички водачи трябва да имат платена винетна такса, когато се придвижват извън населените места, и добави, че по закон нередовните би трябвало да се глобяват. На 15 януари изтича гратисният период за електронните винетки. Тя информира още, че около 6000 са точките, от които могат да се купят електронни винетки, извън възможностите на е-пространството за това.

В отговор на въпрос за ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, регионалният министър каза, че се търсят двама добри мениджъри и експерти, които да влязат в УС на Агенцията, и добави, че това е една от най-важните задачи, за да не се блокира работата й.

Министър Аврамова съобщи, че предстои обществено обсъждане на тол тарифите, подготвени от Световната банка, и браншови срещи с представители на превозвачите, след което избраният вариант ще бъде изпратен за нотификация на ЕК.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама