Авторът на сагата „Песен за огън и лед“, на която е базиран сериалът „Игра на тронове“, пише шеста част

26.06.2020 / 09:15 1

Американският писател Джордж Р. Р. Мартин пише шестата част на епичната сага „Песен за огън и лед“, върху която се основава телевизионният сериал „Игра на тронове“. Новата книга се нарича „Ветровете на зимата“ и се очаква да бъде завършена едва през следващата година, обяви писателят в блога си, пише "Дарик".

Мартин отбеляза, че по време на пандемията с новият коронавирус, живее в малка къща в планината. "Поне принудителната изолация ми помогна да пиша. Всеки ден прекарвам много часове над „Ветровете на зимата“ и уверено вървя напред в работата си," казва той.

Джордж Р.Р.Мартин: „Ветровете на зимата“ излиза догодина

"Вчера завърших нова глава, още една преди три дни и още една - миналата седмица. Но не, това не означава, че книгата ще бъде завършена утре и ще бъде публикувана следващата седмица. Това ще бъде огромна книга и все още имам много работа“, добавя писателят.

Авторът изрази съжаление за отмяната на събитие, планирано по-рано през юли в Нова Зеландия, на което трябваше да се съберат почитателите на фантастиката. Мартин също трябваше да присъства, но сега отбеляза, че подобно пътуване може да му попречи да напише книгата.

"Мога да посетя Уелингтън (Нова Зеландия) догодина, когато се надявам пандемията от COVID-19 и работата върху „Ветровете на зимата“ да приключат", добави писателят.

Говорителят му каза пред New York Times, че досега не са определени срокове за завършване на книгата. Петата книга от сагата беше публикувана през 2011 г. Излизането на шестата книга многократно се отлага. Предполага се, че след нея Мартин ще напише и седма книга от поредицата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Да е жив и здрав! Фен съм!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама