php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

БАН разработи робот за автоматична UV дезинфекция

01.07.2020 / 09:40 1

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадри Нова телевизия 

Български учени от института по роботика към БАН демонстрираха в ефира на Нова телевизия нов робот, който извършва автоматична UV дезинфекция. Специалистите обясниха, че целта на изобретението им е да помогнат на медиците, които са на първа линия в борбата с Covid-19.

Показаната разработка е базов модел, чиято цена е около 400 лева. Роботът може да работи около 4 часа без презареждане. Той може да бъде доразработен, като му се прибави GPS. Учените обясниха, че освен за дезинфекция в бъдеще роботът ще може да се използва и за доставка на лекарства на пациенти със заразни болести, за да се избегне контакт с медиците.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37923 | Одобрение: 8013
Взето от сайта на БАН: "UV-С лъчите унищожават вирусите чрез високоенергийни електрони, преминаващи през протеиновата обвивка в ядрото на рибонуклеиновата им киселина (РНК). Това води до генетично увреждане на клетките и ликвидацията им." Явно в БАН не знаят, че светлината представлява поток от фотони, а не електрони! Ако се прочете малко из чуждите сериозни сайтове, може да се види, че УВ светлината в повечето случаи не убива микроорганизмите, а ги уврежда и премахва възможността да се възпроизвеждат. Също няма доказателство, че УВ светлината убива Коронавируса. Предполага се, но не се знае.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik