БГНЕС: Служител на община Варна с призив във "Фейсбук" за "Максуда": Под ножа и толкова! Подадоха сигнал срещу него

21.08.2015 / 10:11 56

Снимка: "Петел", Румен Сарандев

Събарянето на незаконните постройки във варненския квартал "Максуда" нажежи до краен предел страстите, като нещата излязоха извън добрия тон, съобщава БГНЕС.

Подаден е сигнал срещу Йордан Павлов, младши експерт по архитектура в община Варна, заради изказване във "Фейсбук" по повод на събарянето на ромските постройки извършено на 20.08.2015 г.

В профила си във Фейсбук Павлов е написал следното: "Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова". От община Варна, начело с кмета Иван Портних, не спират да твърдят, че в ситуацията с незаконните постройки в квартал "Максуда" "прилагат закона", а не става дума за политиканстване.

За извънредната ситуация във Варна вече са уведомени посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, а също така редица неправителствени организации, сред които "Хюмън Райтс Уоч" и "Амнести Интернешънъл".

В същото време стана ясно, че от организацията "Равни възможности" са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в "Максуда".

 

Сигнал до правителството, изпратено от Европейския съд за правата на човека в Страсбург, е най-вероятната причина за преждевременното прекратяване на акцията по разрушаването на незаконни ромски къщи във варненското гето "Максуда", твърди "Капитал"Изданието се позовава на факс, изпратен до адвокат Даниела Михайлова, която представлява пред Съда група жители на гетото, поискали помощ от съда, след като общинските власти във Варна обявиха, че имат намерение да разрушат къщите им.

Според текста на факса, с който "Капитал" пише, че разполага, писменото им искане за спиране на акцията е пристигнало в Страсбург в сряда след 18 часа или около два часа след края на работния ден на Съда. По тази причина събарянето не е могло да бъде предотвратено.

Въпреки това с писмото си до правителството председателят на съдебното отделение, поело работата по случая, е поискал от кабинета пълна информация "за мерките, предприети за настаняването и грижата за възрастните, хората с увреждания и други уязвими лица", чиито домове бяха разрушени вчера.В писмото се настоява също за информация дали тези мерки биха могли да доведат да разделяне на децата от техните родители.

Съдът в Страсбург е поискал от българското правителство да предостави исканата информация не по-късно от 16 часа днес.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!        


Коментари
Коментирай чрез Facebook
21
0
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Мръсни игрички, на още по-мръсни хора!!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
34
3
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 328257 | Одобрение: 51237
Браво гн Павлов , браво варненски орел......Повече хора като тебе в общината.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
42
4
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Ейййй.... намери се един Йордан Павлов в общината да назове нещата в прав текст и веднага се пръкнаха двама-трима продажници с бели якички, да пуснат сигнал срещу него!!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
10
3
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Ончо, престараваш се и ставаш смешен! Дори повече от смешен.
21
3
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Под ножа и под брадвата всичкото мангал !
18
1
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Слаба държава сме - като политика, икономика, сигурност, армия. Тръгнем ли да излизаме от ЕС, ще ни съсипят. Това ще е така, докато ни управляват сервилни задници като СДС, НДСВ, БСП, ГЕРБ. Трябват ни лидери като Клаус и Орбан. Иначе няма оправия.
4
2
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
350
27
3
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Чета статията и ми се иска да се хвана за кобура! Разните му там БХК и Равни възможности трябва да бъдат изхвърлени с еднопосочен билет от страната. Предателска сган, която бърза да докладва на еврогейските организации, даващи върхови права на мангалите (не работещите цигани, а мангалите от копторите) в България, но не и в сърцето на Европа.
29
3
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Тая адвокатка Даниела Михайлова циганка ли е нещо, не разбрах, че е тръгнала да им защитава правата на отрепките? Защото, ако защитава манговците точно от картонените коптори, които събаряха вчера, те определено нямат пари да й плащат адвокатските услуги.  А, сетих се, сигурно в натура й плащат...
8
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Работете с предлог и нормативно. Локумите са били десет години и за справедливите и за тези които не са справедливи. Време е да отракваме нещата по такъв начин, че да няма ощетени в тази ОБЩИНА.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
40
1
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Ако общината отстои позицията си, че те са нарушители на закона, ще бъде прецедент в новата ни история. Ще могат да се възползват множество общини.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама