БНР: Централна поща във Варна на Марешки се руши

02.02.2024 / 14:45 5

Кадър Гугъл мапс

Част от фасадата на сградата на Централна поща във Варна се руши. Чака се споразумение между собствениците, които я стопанисват, за да започне ремонт.

Най-голям дял в собствеността има фирмата на Веселин Марешки - "Варнафарма" ООД - 81%, "Български пощи" притежава само 10%, обясни директорът на Централна поща - Варна, Лиляна Драгоева. Дял има и банка ДСК.

След многобройни сигнали към Община Варна за потенциална опасност от инциденти оттам изпращат препоръчително писмо за извършване на ремонт до собствениците, съобщава БНР.

Писмото е от 25 февруари 2023 година. От страна на пощите се предприети мерки, препратени са покани към съсобствениците за провеждане на общо събрание, обясни Драгоева. Проведени са две срещи в рамките на две седмици, за да бъдат обсъдени оферти за възстановяване на фасадата. 

На 30 март м.г. е взето решение ремонтът да бъде възложен на конкретна фирма, но по думите на Драгоева досега не е постъпвал при тях договор за одобрение.

Процедурата предвижда, след като бъде представена офертата, тя да се съгласува със собствениците и на база на изготвена количествено-стойностна сметка, пропорционално на процента собственост, да бъдат разделени разходите.

За да се пристъпи към решаването на този въпрос, най-големият собственик трябва да поеме инициативата, каза още тя.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 149000 | Одобрение: 23460
вие сякаш за пръв път виждате такова нещо. нали знаете как се правят нещата у нас. магарешки ще изчака зграда да се разпадне докато не я обявят за опасна после ще я сабори и ще построи нещо голямо и грозно там. този номер се прави по целия център и властите опорито си затварят очите за това.
3
0
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 128679 | Одобрение: 4734
Кой продаде държавната собственос на мошеника Марешки? Разсредване и ЗАТВОР се полага на всички крадци. Марешки като собственик утре МОЛ може да издигне и Варна остава без ПОЩА.
Всеки да си получи заслуженото !
6
0
Дедо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18472 | Одобрение: 6147
Един ярък пример от бандитската ПРИВАТИЗАЦИЯ... Та въпроса - защо изобщо сградата на Централна поща във Варна трябваше да попада в часни ръце !!!
4
0
kjk (преди 2 месеца)
Рейтинг: 37082 | Одобрение: 4242
Сигурно чака да я одобрят за саниране от общината!!!:devil:Ухилен;)
4
0
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 161727 | Одобрение: 31822
Изберете го отново за дупетат и ще я ремонтира с евросредства...Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама