БНТ: Шокаровият канал пак замърси Офицерския плаж във Варна

07.08.2023 / 20:54 20

кадри БНТ

редактор Веселин Златков

След сигнал на граждани, БНТ показа поредното замърсяване на Офицерския канал във Варна с мръсни води от Шокъровия канал. Водата, която се излива днес с морето е видимо кафява и мирише крайно неприятно. Хора, които са посетили плажа, са се отказали изобщо да влизат в морето. Те споделиха пред камерата, че не могат да останат на пясъка заради носещото се зловоние.

По случая със замърсяването веднага е направена проверка. Експертите бързо са стигнали до извод, какво е предизвикало смърдящия теч. Причината е ремонт на улица, при който са задръстени две ключови шахти от дъждовната канализация. Заради преливането им отпадните води са прелели в Шокъровия канал.

От контролните институции са обещали шахтите да бъдат отпушени по спешност, а фирмата, извършила ремонта, да бъде глобена.

Шокъровият канал няма никакво пречиствателно съоръжение, дори и за улавяне на едрите битови отпадъци от лятото на 2014 година, когато съществуващото такова беше отнесено от голямото наводнение в морския град, което отне живота на 13 човка.

Вече 9 години община Варна, кметът Иван Портних и екипът му обещават да намерят решение за пречистването на водите от Шокъровия канал. До момента, въпреки лансирането на няколко варианта за пречистване или отвеждане на водите на канала навътре в морето, не е направено нищо.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
sn1p3r (преди 3 месеца)
Рейтинг: 11682 | Одобрение: 2182
Проблемите на Варна са едни и същи в последните 25 години. Само мащабите се увеличават. Реални опити за решаването им - НЯМА!
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
1
1
село варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 14952 | Одобрение: -1213
От 17 коментари само 2 публикувани. Явно много благословии е имало по адрес на кмета.
2
1
Радостин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 109728 | Одобрение: 2328
 Водата ,, видимо кафява и мирише крайно неприятно" е от тоалетните и се излива в морето, а кметът 9 години се подхилква. Гледката и миризмата беше потресаваща в неделя на 6 август. 
Всеки да си получи заслуженото !
1
5
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 66894 | Одобрение: -5166
Нищо ново под Слънцето...Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама