БСП: Защо не опростим дълговете на болниците или на бедните хора?

08.03.2019 / 12:41 3

Снимка Булфото

"На прага сме на европейските избори. Президентът на Франция Еманюел Макрон постави изключително важен въпрос - да говорим за минимална европейска заплата. Минималната заплата във Франция е 1850 евро. В България се движи между 500 и 600 лева през последните години", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

Тя припомни, че преди дни е била на среща на Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Чехия и Словакия. "Там излязохме с обща декларация, че искаме минимална европейска пенсия. Това е реален начин да се доближи нашият стандарт на живот до този в Европа. Да започнем истинско сближаване. Къде е този разговор? Да говорим за стандарта на българите. Защото при разликите в заплащането, няма как да не сме на две скорости В Европа"- отбеляза лидерът на левицата. Тя беше категорична, че в момента управляващите отчитат икономически ръст, но хората не го усещат в заплати и пенсии."Сега предстоят европейски избори и ще изпращаме българи за евродепутати. Да видим, защо ги изпращаме? Докато разговорът за доходите тече в Европа, вижте какъв разговор тече у нас. Какво се прие в НС тази седмица? Отхвърлиха ветото на президента, а сега отново ще натаманяват нов ИК, така че да си гарантират служебна победа. Второто е за вероизповеданията, защото им е нужен съюзът ГЕРБ - ДПС - ОП, за да запазят кворума. Трето - приеха промени в Закона за концесиите, за да облекчат концесията на летище - София", категорична бе Корнелия Нинова, цитирана от Деветнадесет минути.

"В Европа мислят за доходи и пенсии, тук мислят как да се задържат служебно на власт, как да си гарантират подкрепата на ДПС и как да си раздават държавните обекти", отсече Нинова. "Възможно е в изборните списъци мъртвите души да бъдат отчетени като гласували", предупреди председателят на БСП. "Защо променят мнозинството в секционните комисии, защо отпада жалбата към ВАС? Добър или лош, един закон се изпълнява, а в него пише - машинно гласуване. Като не ви харесва, отменете го", категорична беше Корнелия Нинова. Тя добави, че левицата ще се върне в НС, когато бъдат приети исканията й, а именно - отмяна на поправките на управляващите в ИК, за да се гарантират честни избори.

"С промените за касовите апарати целият бизнес е размазан. НАП се срива. Европейски избори в европейска държава- сринат търговски регистър, срината система за винетки, сега срината системата на НАП за подаване на данните от касовите апарати", каза Нинова. "Искаме да се спре натискът върху малкия и среден бизнес", отсече тя. Лидерът на БСП даде пример, че в едно село възрастни жени си повикали хореограф за народни танци. Същевременно кметът на селото от ГЕРБ внедрил проверяващи от НАП. Когато жените решили да платят на хореографа, проверяващите се легитимирали и казали: "Как така без касова бележка"? "Тези, които взимат големи обществени поръчки без конкурс и разхвърлят стотици милиони- си ходят свободно, крадат милиони, и за тях нищо", каза Корнелия Нинова.

При президента не сме говорили да се опрощават задълженията на мюфтийството

"На КСНС при президента всички бяхме единодушни, че трябва да спрем външното финансиране на вероизповеданията в България. Но нито дума не е ставало да бъдат опрощавани задължения на мюфтийството ", каза председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя добави, че не е изненадана от опрощаването на задълженията за мюфтийството. По думите й държавата е отпуснала пари за вероизповеданията в България. "Съюзът между ДПС и ГЕРБ съществува отдавна, например с разпределение на пари извън бюджета с постановление на Министерския съвет на общини на ДПС и ГЕРБ. Ние сме давали тази информация. Дори извадихме нашите кметове от УС на Сдружението на общините след разговор с тях", каза Корнелия Нинова. Тя припомни думите на Цветан Цветанов, че е бил в парламентарната стая на ДПС, помолил ги е за кворум, а те са поставили условие да паднат преференциите в ИК.

ГЕРБ управляват с ДПС и ОП - това е задкулисие

"Вярвам, че хората ще разберат една от целите на излизането ни от НС, освен връщането на върховенството на закона и провеждане на честни избори, да се види истината на задкулисието, защото седейки вътре, ние го легитимираме. ГЕРБ управляват с ДПС и ОП, които са им параван. Сега, когато ни няма, това ясно ли е?", попита Нинова. Според председателя на БСП в доклада за националната сигурност на правителството на ГЕРБ пише, че състоянието на здравеопазването и бедността са въпрос на национална сигурност.- "Защо не опростим задълженията на общинските болници или на бедните хора, които нямат възможност да си платят жилищата? Вместо това, решават да опростят задълженията на мюфтийството?", попита още Корнелия Нинова."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32507 | Одобрение: 11052
как защо ако ги опростят няма да има какво да крадат. на боико му е ясно че му е за последно и гледа краде като за последно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама