БСП сезират Европейската прокуратура за работата на варненския кмет Иван Портних

27.04.2023 / 11:07 10

кадри Фейсбук/"Дневник", Булфото, Община Варна 

Редактор: Веселин Златков

Депутати от групата на БСП съобщиха на брифинг в Народното събрание, че подават сигнал до Европейската прокуратура за дейността на варненския кмет Иван Портних. Сигналът е свързан със ситуацията около Пловдивския панаир и респективно с Дупката в центъра на Варна. Депутатът Борислав Гуцанов добави още няколко примера за действия и бездействие на Портних, които по думите му, ако не са престъпления, говорят за пълната му неспособност да се справи с проблемите на града.

Социалистът коментира, че и в Манхатън няма имот, който да има стойността на Дупката, както беше изчислена от управлението на ГЕРБ на държавно и местно ниво.

Гуцанов обясни също, че отговорност от варненския кмет трябва да се търси и за удълбочаването на канала море-езеро във Варна, за което са дадени 430 милиона. То обаче не може да постигне целта си, защото няма отговор за укрепването на Аспарухов мост при процеса. Друг проблем е тръбата, която замърси канала с фекални води.

“5 години, повече от един мандат кметът на Варна Иван Портних не може да реши този проблем”, коментира Гуцанов. Той подчерта, че ако при първоначалното поставяне на тръбата има нередности, прокуратурата трябва да потърси санкции и от тези, които са отговорни за това.

Друг случай, по който БСП искат проверка на варненския кмет е новото Рибарско пристанище, което е неизползваемо заради лошо изчисление на теченията и е запълнено почти напълно с пясък. “Както Христос ходи по водата, така и варнеци могат да минат по нея от единия до другия край на пристанището”, коментира Борислав Гуцанов. Той добави, че в проекта има европейски средства, което обуславя сигнала до Европейската прокуратура.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Голям праз (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28887 | Одобрение: 4207
Кретенчо си е кретен, не може да надскочи себе си!!! А, шанса да осъзнае кретенизма си, е равен на нула!!!
4
0
zaza (преди 5 месеца)
Рейтинг: 9511 | Одобрение: 2401
Малко  е -има още работи за прокурор! Не го жалете!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
3
4
KRISTINCHO (преди 5 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Поредната изцепка на прасето. Явно много разбира от това, кой какъв мозъчен потенциал има. По добре е късно да ти дойде акъла, отколкото въобще да нямаш такъв, защото си просто селско прасе.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
5
5
Голям праз (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28887 | Одобрение: 4207
Пра, ти написа"На някой хора им трябват години или десетилетия, за да им дойде акъла, а на други изобщо не им идва"!!! Бъди сигурен,  ти си от вторите - никога не им идва акъла!!!
7
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 64699 | Одобрение: 7954
Че къде бяхте толкова години ??? Сега ли се сетихте или заради интересите и бизнеса си по плажа....не посмяхте да разбутате герб и дпс.
6
1
Радостин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 103655 | Одобрение: 1625
Заради дупката поне 100 години затвор се полагат на кмета.Не само Партних, цялата общинска и районна администрация е за съд. По кварталите презастрояване,  едно добро нещо не е свършено, в центъра също. Само лапаха пари по проекти и рекетираха гражданите с такси за несвършена работа.
Всеки да си получи заслуженото !
5
6
KRISTINCHO (преди 5 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Това е поредната голяма простотия и излагация. Вместо да се справим сами, ходим да се плюем в Европа и всички да ни се смеят, че не можем да решим вътрешните си проблеми, а ги правим достояние на цяла Европа. Ако в едно семейство брака не върви, не вярвам мъжа или жената да търсят помощ от комшията.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
0
9
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 60710 | Одобрение: -28465
Имате ли по добър вариант за кмет, че бързате да махате стария? Да не стане като в парламента с ПеПенцата и педерастенцата? Или да сложим телето да върви пред майка си УхиленУхиленУхилен На някой хора им трябват години или десетилетия, за да им дойде акъла, а на други изобщо не им идва ;)
6
2
Ванката (преди 5 месеца)
Рейтинг: 36600 | Одобрение: 7305
Е то ако почнат да казват всичко за което Потника е в грях няма да им стигне един ден ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
10
1
kjk (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Много го бавихте тоя кмет,за бул Левски нищо не споменавате.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама