БТВ: Ще оцелее ли след още един дъжд новият варненски булевард за 110 млн. лв.?

22.05.2019 / 15:14 17

„Това нещо, още един такъв дъжд и, като тръгне тировете да ги влачи надолу, на долното кръгово, всички траурни агенции ще чакат долу” – така варненецът Илиян Живков вижда бъдещето на новия бул. „Васил Левски” в морската ни столица, съобщава bTV. Струващото над 110 млн. съоръжение пострада при вчерашния порой с градушка.

Само часове по-рано градът беше посетен от премиера Бойко Борисов, а возещият се на задната седалка на джипа му кмет Иван Портних заяви: „В момента бул. "Левски" спестява на страшно много хора ежедневно около половин час, въпреки глупостите, които се изговориха преди това. Хората безусловно оценяват направеното”.

Един 20-минутен порой с дребна градушка по-късно части от новото кръгово на бул. „Владислав Варненчик” се свлакоха, а земна маса и камъни паднаха върху преминаващия отдолу „Васил Левски”. За щастие, при инцидента нямаше пострадали. Рухна и стълб, а прословутото елипсовидно кръгово на бул. „Цар Освободител” най-неочаквано се превърна в езеро. Наложи се „Гражданска защита” да вади закъсал автомобил.

Според зам.-кмета Христо Иванов булевардът е качествено направен, но комуникация, успоредна на мостово съоръжение, е пропуснала дъждовна вода.

Макар и пуснат за движение, бул. „Васил Левски” все още няма Акт 16. От общината гарантираха, че всички проблеми ще бъдат отстранени за сметка на строителите и дейностите вече са в ход."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
11
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10419 | Одобрение: -906
Ти направи ли изявление по мегафона???
13
17
Бат Жоро (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1335 | Одобрение: -55
Боли ме дедовия дали си минал 2 или 102 пъти по недоразумението на Варна.От зелена тиква акъл не ща.Анадънму бе,онугундур!?
13
26
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10419 | Одобрение: -906
Днес 2 пъти минавах по булеварда, нищо му няма, стига ревахте за един стълб, много говорене малко работа. Вие повече хленчите от колкото работите. А за феновете на комунизма, аз съм сигурен, че те не подкрепят сегашното бсп. Може да сте против Бойко, но съм сигурен, че няма да гласувате за бсп...
20
18
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33986 | Одобрение: 4746
За разлика вашият вожд( вероятно и от теб), аз никога не съм членувал в никаква партия. Комунистите са основно в ГРОБ.
19
20
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33986 | Одобрение: 4746
Какъв "акцент" бе смотльо? Ееей ,много сте тъпи това герберастките тролеи.Ухилен
15
20
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33986 | Одобрение: 4746
Ти започна да сравняваш залата с булевард Потник. Явно нищо не си разбрал . Тъпо дранкало.
19
19
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33986 | Одобрение: 4746
Насрания глупак, през 2015г гербаджийските фирми направиха ремонт на залата за 12 милиона лева.Естествено са откраднали 40-50 %. Защо стърчат арматури , питай Потника. Аман от тъпи герберастки тролове. 
8
15
Oblak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Обикновено не влизам в полемики, но ти говориш за лоша поддръжка. Или и това не разбра?
19
9
Oblak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
"Култовата за социализма сграда" е уникална заради геометрията и сложността на конструкцията. Със сигурност не знаеш,  че  това е хиперболичен параболоид. Справка - аналитична геометрия в пространството, криви и повърхности от 2 степен! 
Рейтинг: 2048 | Одобрение: 198
А сега де? Koй е по прост? Тиквоча, нааканият дивак или педерундела Нексус?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама