БТВ се свързва с измамени от Ружа Игнатова по цял свят - някои спрели да учат заради фалит от българската крипто-схема

02.09.2022 / 09:05 2

Редактор: Виолета Николаева

Измама за милиарди. Как е работела схемата за фалшива криптовалута на Ружа Игнатова, показва БТВ. 

Владислава Тричкова разказва:

"Съществуват много фейсбук групи, където има хора, пострадали от нея, но повечето се оказват с фалшиви профили и не отговарят. Жертвите никак не са малко, говорим за милиони хора, които са направили свои канали, поддържат комуникация един с друг, съветват се какво и как евентуално да направят. Те са по цял свят - 175 държави, според журналист от Великобритания. Тази седмица ще разкажем историите на трима мъже от Франция, Сомалия и Уганда.  

Това е пирамида, каквато познаваме от 90-те години, продавали са мечти и обещания за бързо забогатяване, за това и обикновени хора са се подлъгвали, вярвали са, влагали са всичко, което имат, вярвайки, че ще могат да увеличат вложеното в пъти, че тази криптовалута - уанкойн ще стане официална, и ако си вложил 100 евро, след година ще станат хиляди.

Ружа Игнатова и нейният съдружник са най-отгоре, избирала е най-добрите специалисти във всяка област, за да може да се вдъхва достоверност, но тя е печелила най-много. Организирали са се много бляскави събития, раздавали са се скъпи награди, финансови и предметни, по-бедните са гледали тези събития онлайн. 

Всеки член, освен да инвестира, трябва да въвлича и хора в схемата. Които са най на върха на пирамидата са станали много богати от това. Продават се различни пакети - от 100 евро до 5000 и те стигат стотици хиляди евро и долари. Ти си купуваш нищо, защото уанкойн не е нищо. 

Гръцката полиция направи акция за залавяне на Ружа Игнатова, но без успех, тя е най-издирваната жена в света. Тя има имоти и сметки в много страни, има версия, че може да е и насред океана. 

Предполага се, че е искала да направи схема, да спечели и да се оттегли. Но историята добива огромен мащаб.

Семейства на измамени от Уганда например спират образованието на децата си, защото затъват с всичко, което са имали..."Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
Глупаци да искаш, пълно е навсякъде с такива, само като се сетя миналата година, цял народ се излъга да гласува за Слави, веднага след това направи същата грешка като гласува за ПП... Прости хора да искаш ей, пълно е...
2
0
666 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18536 | Одобрение: 5466
Наивници

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама