Баба - пироманка вдигна на крак полицията в Хисар

03.10.2016 / 14:30 1

Снимка Блиц

Възрастната баба Пена от хисарския квартал Момина баня се барикадира часове на ред в дома си и изправи на нокти съгражданите си и хисарските полицай, съобщи Блиц. От полицията потвърдиха за инцидента.
Вчера следобед баба Пена, която има пиромански наклонности хвърлила няколко клечки кибрит и запалила тревна площ близо до дома си. Огъня стигнал до двор, където местен стопанин гледа прасета.

Пушаците се издигали високо, на място пристигнали 2 пожарни и за щастие предотвратили огромен пожар. Баба Пена обаче се барикадирала в дома си и дълго време не искала да отвори, въпреки преговорите, които водели с нея полицаите. Тя се окупирала и отказала да излезе. В средата на нощта все пак полицаите успели да влязат да я закопчеят с белезници и да я настанят в Психодиспансера в Пловдив.

Местни разказаха, че пенсионерката е пироманка. Редовно драскала клечки с кибрит и палила къде какво види по пътя си. Преди месец изпепелила цял двор с кошер. Всички знаели за странните наклонности на бабичката, която денонощно проклинала всичко и всички около себе си. И затова когато ходила до магазина да си купува кибрит или запалки, продавачите категорично отказвали да ѝ дадат. 
 
Много сме стресирани и притеснени , защото тази бабичка постоянно на смърт децата ни. Надяваме се да я излекуват и повече да не се връща тук.
Баба Пена е живеела до преди година и половина в Карлово и никой не бил чувал за нея, но когато съпругът ѝ починал, тя се преселила в родната му къща в Хисар. От тогава държи целия квартал на нокти.  "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
lazuli (преди 3 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Брех,тези "ПУШАЦИ"...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама