Бъчварова "изригна" във Фейсбук срещу доброволците, които ловят бежанци на границата на България: Те са...

12.04.2016 / 12:08 30

Илюстрация: Булфото

Не може случайни "патриоти" да връщат бежанци, това написа на страницата си във Facebook Румяна Бъчварова по повод случаите на задържани на границата чужденци.

"Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението, и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава", пише вътрешният министър, цитирана от "Стандарт".

"Няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени, кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците. Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти" да решават дали да връщат бежанци или да ги насочват към местата за тяхното регистриране", коментира още тя.

"Излъчването на саморъчните записи на техните геройства показва как безкритичността в търсенето на рейтинг може да се окаже най-лесният път за всеки, който иска да облъчи обществото. С всяка възможна идеология", допълва Бъчварова.

"На българската граница има граничари. Толкова, с колкото разполага МВР. Помощта, която сме потърсили, може да дойде само от МО. Това струва и ще струва допълнителни публични средства и за това преценяваме всеки момент, в който да прибегнем до нея", завършва вътрешният министър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
khm (преди 3 години)
Рейтинг: 42900 | Одобрение: 16175
Госпожо Бъчварова, по-добре "случайни патриоти", отколкото предатели като ВАС! Поклон пред тези хора, които поне правят нещо, въпреки че такива като вас се опитват по всякакъв начин да им пречат!
10
1
Lucky (преди 3 години)
Рейтинг: 10112 | Одобрение: 3832
Не минава ден без някой да "изригне"...
20
1
corector (преди 3 години)
Рейтинг: 5800 | Одобрение: 2540
Граничарите ги няма щото ги премахнаха.Заставите се закриха и разрушиха....пак след РЕФОРМИ.Имаше гранична полиция по заставите обаче решиха да въвеждат термовизионно наблюдение и да въвеждат мобилни групи и да правят РЕФОРМИ.Понеже винаги върху МВР има натиск за РЕФОРМИ те винаги удрят върху най-ниското ниво - редовите полицаи с полицейски функции.Там се реже винаги.Затова сега нямаме нито граничари нито застави нито мобилни групи, щото и мобилето се скапи.Сега пак се гласят РЕФОРМИ, които пак ще засегнат не тези които трябва.Тези главочи по канцелариите дето само лапат кинтите и местят папките.Много ми е интересно как след подготвяните промени ще се мотивират примерно да постъпят млади служители.Но не такива които смятат да използват униформата за параван и да си продават дрогата или да си избиват комплексите, а наистина да вършат работа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама