Бъчварова "изригна" във Фейсбук срещу доброволците, които ловят бежанци на границата на България: Те са...

12.04.2016 / 12:08 30

Илюстрация: Булфото

Не може случайни "патриоти" да връщат бежанци, това написа на страницата си във Facebook Румяна Бъчварова по повод случаите на задържани на границата чужденци.

"Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението, и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава", пише вътрешният министър, цитирана от "Стандарт".

"Няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени, кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците. Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти" да решават дали да връщат бежанци или да ги насочват към местата за тяхното регистриране", коментира още тя.

"Излъчването на саморъчните записи на техните геройства показва как безкритичността в търсенето на рейтинг може да се окаже най-лесният път за всеки, който иска да облъчи обществото. С всяка възможна идеология", допълва Бъчварова.

"На българската граница има граничари. Толкова, с колкото разполага МВР. Помощта, която сме потърсили, може да дойде само от МО. Това струва и ще струва допълнителни публични средства и за това преценяваме всеки момент, в който да прибегнем до нея", завършва вътрешният министър."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
khm (преди 4 години)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Госпожо Бъчварова, по-добре "случайни патриоти", отколкото предатели като ВАС! Поклон пред тези хора, които поне правят нещо, въпреки че такива като вас се опитват по всякакъв начин да им пречат!
10
1
Lucky (преди 4 години)
Рейтинг: 10931 | Одобрение: 4651
Не минава ден без някой да "изригне"...
20
1
corector (преди 4 години)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 2544
Граничарите ги няма щото ги премахнаха.Заставите се закриха и разрушиха....пак след РЕФОРМИ.Имаше гранична полиция по заставите обаче решиха да въвеждат термовизионно наблюдение и да въвеждат мобилни групи и да правят РЕФОРМИ.Понеже винаги върху МВР има натиск за РЕФОРМИ те винаги удрят върху най-ниското ниво - редовите полицаи с полицейски функции.Там се реже винаги.Затова сега нямаме нито граничари нито застави нито мобилни групи, щото и мобилето се скапи.Сега пак се гласят РЕФОРМИ, които пак ще засегнат не тези които трябва.Тези главочи по канцелариите дето само лапат кинтите и местят папките.Много ми е интересно как след подготвяните промени ще се мотивират примерно да постъпят млади служители.Но не такива които смятат да използват униформата за параван и да си продават дрогата или да си избиват комплексите, а наистина да вършат работа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама