Багери пометоха 30 незаконни постройки в "Столипиново"

08.12.2017 / 11:48 3

Снимка Булфото

Тридесет павилиона, построени незаконно, бяха съборени вчера на ул. "Крайна", "Батак" и "Сокол"  в "Столипиново" по заповед на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков. Нито един от собствениците на дюкяните не се е осмелил да протестира явно. Багерът запази само една постройка, подобна на колиба, в която се е настанила многобройна челяд. Имат къде да живеят, но са решили да се разширят и ще ги изчакаме да си приберат багажа, обясни за "Марица" Чунчуков. Полицията пазеше реда, за да няма сблъсъци, пише marica.bg.Разчистването на незаконните градежи в махалата се предприема не за първи път. Преди време на ул. "Крайна" бяха бутнали 70 павилиона, чиито собственици също нямаха нито един документ. Дюкяни се вдигат без проект и без строително разрешение, а освен това се строят върху общинска земя, за която не се плаща наем. Предупредили сме всички, че ако искат законно да строят, трябва да спазват наредбите и правилата, които важат за всички граждани, подчерта Николай Чунчуков. Той напомни, че и тази година с общинските средства в "Столипиново" бяха ремонтирани улици. Искаме и жителите на този квартал да се държат коректно, отбеляза районният кмет. 

Разчистени до основи са и старите общински къщи от източната страна на стадион "Христо Ботев". Години наред те бяха необитаеми, а някои - полуразрушени. Обитаваха ги клошари и наркомани. Хората от квартала избягваха да минават вечер покрай рисковите свърталища. Земята е общинска собственост и вероятно ще бъде предоставена или за застрояване чрез търг, или за озеленяване.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Loshiq (преди 2 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Във Варна кога.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама