Българчета отново сред най-добрите на международна олимпиада по математика

25.06.2019 / 12:44 1

Български деца отново са сред най-добрите на 23-та Младежка балканска олимпиада по математика с ръководителя на отбора доц. д-р Иван Кортезов от Института по "Математика и информатика", пише Novini.bg.


Сравнявайки с другите олимпиади в тази като цяло нямаше прекалено трудна задача, но нямаше и прекалено лесна, което за някои от отборите се оказа доста трудно. Нямаше такава задача, която въобще да не могат да решат, но по-силните държави, както сме ние, се справихме, обясни доц. Кортезов.

В интервю за БНР той разказа още: "Рядко се случва ученик да има пълен сбор, а сега имаме двама, което е все пак голям успех".

Доц. Кортезов посочи и кои са носителите на златните медали: "Освен Иван Тагарев от 8-ми клас на СМГ, другият е Илияс Номан също от 8-и клас на Софийската математическа гимназия".

Той разказа и за подбора на участниците: "Има няколко състезания. Има си регламент от Министерство на образованието, реално има четири състезания, които подбират. Те са със сходен формат, на този, който е на Олимпиадата…."

Един от победителите със златен медал - Иван Тагарев от 8-и клас на Софийската математическа гимназия, също разказа как се е запалил по математиката: "Като цяло никога не е имало голям натиск. Аз започнах с математиката когато бях 1-ви клас, отидох на някакво местно състезание на Софийски математически турнир и там изкарах сребърен медал, а това беше буквално първото ми състезание и ми хареса да печеля, затова продължих да се занимавам".Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

4
1
NANSI (преди 3 години)
Рейтинг: 3386 | Одобрение: 1316
НАЙ-ДОБРИТЕ... ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!! А НИЕ ДА СЪЗДАДЕМ УСЛОВИЯ ТЕ ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТИГА НАЙ-ДОБРОТО, НАЙ-СВИДНОТО - ДЕЦАТА СМЕ ГИ ПОДАРЯВАЛИ НА ЗАПАДА!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама