Българи отидоха за по-добър живот във Франция и Белгия! Станаха роби! Работят по 15 часа, мамят ги с парите

02.06.2015 / 18:13 4

struma.bg

Българите често стават жертва на експлоатация при работа в чужбина, а родните власти са много малко чувствителни при експлоатацията на чужденци в България, пише struma.bg. Това показва заключението от първия доклад на Агенцията на ЕС за основните права.Сред най-фрапантните примери с български граждани в доклада е описан случай на семейството, което заминало за Франция с договор от български работодател. Мъжът и жената изпълнили законовите си задължения, било регистрирано в съответната френска община и имало позволение за работа. Съпрузите работили 5 месеца по 15-16 часа дневно, а получили заплата за 6 седмици.

След петте месеца, прекарани в бране на овощни дръвчета, българите се върнали в България с билет, купен със заработените там пари. Те изпратили сигнал до Комисията за борба срещу търговията на хора и случаят им бил разгледан от структури за борба срещу организираната престъпност в Сливен.

В друг случай българи заедно с работници от Германия, Гърция, Молдова, Румъния и Казахстан били експлоатирани в Белгия като чистачи на крайпътен ресторант. Те печелили по 45 евро на ден и работели всеки ден по 15 часа. След анонимен сигнал местната контролна служба определила случая като търговия на хора и работниците били поставени под защита. Виновните били осъдени на затвор от една до пет години, а фирмите били глобени с 18 000 евро.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Берете ягоди да ви дойде акъла в главите глупаци , в крайна сметка може да ви порасне сивата ягода в главата . . . евтина работна ръчица . . .
16
1
motoristka (преди 5 години)
Рейтинг: 74768 | Одобрение: 35328
А ние тук, сякаш не сме роби, не работим по ''100'' часа и не ни лъжат с парите... Само, че, при нас няма санкции за работодателите....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
6
1
niama znachenie (преди 5 години)
Рейтинг: 712 | Одобрение: 347
"Сред най-фрапантните примери с български граждани в доклада е описан случай на семейството, което заминало за Франция с договор от БЪЛГАРСКИ работодател"...там е разликата..не,че с френски ще вземат милиони,но ще работят за съответното заплащане и пак ще са по добре от България..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама