Българин в Ченду: Бременните и децата в България да не се притесняват за коронавирус

17.03.2020 / 16:37 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: Нова Тв

Българинът Даниел Цачев, който живее в китайския град Ченду, провинция Сичуан, се включи по скайпа в „Плюс минус” по Нова Тв с последните новини от Китай.

„Тук обстановката от 24 февруари се нормализира, но не забравяйте, че в Китай вирусът дойде два месеца по-рано от България. За всички, които илизат навън да работят, ръкавиците, маските и очилата са задължителни атрибути. Те са задължителни за всеки един човек, включително и за децата.

Бременните жени и децата в България да не се притесняват толкова от зараза. Вероятността от коронавирус при децата е от 0,2 до 0,9 процента.

Най-голяма опасност е при хората на възраст 20 – 29 години и от 55 нагоре. Особено при по-младите имунната система е силна и понякога не се появяват характерни симптоми, като температура, кашлица и затруднено дишане. Но това не означава, че не могат да бъдат преносители на коронавирус, и затова сега е много важно хората в България да си стоят вкъщи и да се игнорират за 14 дни.”, каза Цачев.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Пипи (преди 4 години)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
Ееее,одеве разправяха ,че е опасно,сега не е!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама