Българин завладя остров за 5 трилиона долара

17.03.2015 / 23:24 5

Движещ се вулканичен обект с размера на Белгия, е завладян от наш бизнесмен и той иска да го дари на държавата. Институциите ни обаче са категорични - не можем да го присъединим към територията си. Защото ...се движи, предаде Би Ти Ви.

Островът се нарича "Южни". Кръстен е от бизнесмена Владимир Баланов. Той чул, че в Тихия океан има площ от около 27 хиляди квадратни километра, покрита със земна маса след вулканично изригване. И че подобни образувания са ничия собственост, докато някой не предяви претенции към тях.

Направил експедиция и забил там вимпел със своите инициали. Сега се надява островчето да стане европейска икономическа зона.

„Това е голям проект, не е по силите на България и затова съм писал на евросъюза. Дали ще стане 29-та членка не мога да кажа, ако ни приемат може и да стане”, посочи бизнесменът.

Според организацията, която вече консултира икономически проекта, островът е идеален за търговски терминал. А международен екип от геолози оценил обекта на пет трилиона долара.

остров Южни се намира близо до бреговете на Нова Зеландия. Проблемът е, че се движи, което го дисквалифицира като остров по нашия закон.

„Обектът не представлява остров, съответно земя, в резултат на което не съществува възможност този плаващ обект да бъде обявен за част от територията на Република България”, каза говорителят на Минитерството на външните работи Бетина Жотева.

Междувременно, идеята да имаме колония в Тихия океан пали въображението на мнозина.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
2
Добър (преди 7 години)
Рейтинг: 13200 | Одобрение: 8920
Тези образования за нищо не стават.
1
0
силветърс (преди 7 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
ние сме отхвърлени от обществото,смятат ни за крадливо племе
2
1
georgg (преди 7 години)
Рейтинг: 787 | Одобрение: 187
Дайте с един буксир да го преместим към Антарктида.Там водата става твърда и ще спре да се движи и ще го продадем за колко там трилиона и ще ги изпием.
3
1
AISBERG13 (преди 7 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
Имали нещо, което да е открито от българи и да не се отхвърли? Винаги губим, както умовете си, така и откритията!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама