България-2018 - богатите стават още по-богати, бедните - още по-бедни

08.11.2018 / 16:31 7

Всяка седмица в страната се появяват по трима нови милионери. В края на септември броят на депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. е 862, което е рекорд.

Само за три месеца милионерските депозити са нараснали с 36 броя, сочат данните на БНБ.

Най-голям ръст обаче има при влоговете със суми между 500 хиляди и 1 млн. лева. Те се увеличават със 17,5% за година до 1508 броя, а общата сума в тях нараства с 16,9% до 1 млрд. лева.

На второ място по ръст са влоговете със суми между 200 хил. и 500 хил. лв., които като брой и като обща съхранявана в тях сума нарастват с около 16%.

Статистиката не обхваща ромското население, където обикновено се живее ден за ден. Говорим за обедняване на най-ниските слоеве от българското население, което се труди или вече е в пенсия.

Сериозен ръст от над 11% има и при депозитите между 100 хил. и 200 хил. лв. Оказва се, че най-много нарастват депозитите на хората с големи финансови възможности.

При по-малките влогове от 20 хил. до 100 хил. лв. увеличението на спестяванията е по-бавно и е в рамките от 7% до 9% за година.

При по-малките влогове ръстът на спестените суми е още по-малък. Броят на най-малките влогове до 1000 лв. и общата сума в тях дори намалява.

Оказва се, че депозитите на богатите нарастват най-бързо, а бедните теглят от спестяванията си, за да вържат семейния бюджет, отчитат още от централната ни банка.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 26399 | Одобрение: -24146
Как ще платиш, като ти е продънен джобът, прошляк? Толкова си некадърен, че дори не можеш да ебеш, без някой да ти плати, толкова си безмозъчен.....никой не може да хареса нищо в теб, не ставаш и за боклук даже.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
3
4
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 26399 | Одобрение: -24146
И простите и мързеливите ще стават още по-.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама