България чака становище от страните от групата на Еврозоната, за да подаде документи за чакалнята й

12.07.2018 / 13:30 5

Снимка: Булфото

България чака становище от страните от групата на Еврозоната, за да подаде документи за чакалнята й. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на изслушване в икономическата комисия на Европейския парламент, пише novini.bg.

По думите на министъра, България ще се нуждае от още поне шест месеца, за да подгови членството си в Банковия съюз, което може допълнително да забави кандидатстването й за приемане на еврото.

Очаква се по-късно днес финансовите министри от групата на Еврозоната да обсъдят полученото искане от страна на България, информира БНТ. По време на отчета си в икономическата комисия, Владислав Горанов обяви постигнатите резултати във финансовата сфера по време на българското европредседателство.

От думите му става ясно, че това е било европредседателство на компромисите във финансовата сфера. Горанов беше разкритикуван от евродепутатите заради забавянето на данъчните законодателни промени в Евросъюза, но беше похвален за напредъка за намаляване на финансовите рискове.

"Смятам, че една от най-значимите заслуги на нашето председателество беше да разрежем възела по отношение на банковия пакет, тъй като течеше много голям спор по отношение на държавите кое да бъде първо - споделянето на рисковете или освобождаването от рисковете.
Аз категорично вярвам, че по-силна еврозона означава по-силна европа, България в съотвествие с договора е длъжна рано или късно да се присъедини. Друг е въпросът, че липсват достатъчно ясни правила и процедури за установяване на близкото сътрудничество с единния надзорен механизъм, което се предлага като първа стъпка по пътя на България за членство в Еврозоната.
За нас членството в Еврозоната е приоритет, от нашите партньори очакваме че и последното условие, членството в Банковия съюз бъде изпълнено, няма да има по аналогия с Шенген неформални и не по правилата аргументи, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неадекватно и неравно с другите страни", заяви Горанов.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Проблема не е да влезеш в чакалнята , проблема е дали ще те пуснат да се качиш на влака ! Защо ли ? Ами ето : След като даде повече от милион на нерегистрирана в момента на спечелване на поръчката фирма за ненужни билбордове във възхвала на европредседателството, след катодаде стотици хиляди лева за ненужен, а оказал се впоследствие и краден клип за великото събитие на дружество, основано броени дни преди да спечели, след като даде повече от милион за коктейл в Народния театър с куверт над 100 евро на калпак при цена в мишленовия ресторант на хотел Мажестик в Кан от 69 евро, министерството на Лиляна Павлова е потрошило и още близо милион грешна пара, както разбираме. Също като при останалите поръчки научаваме от онова, което фигурира съвсем официално в съответния правителствен регистър.  Срещу 832 800 лева небезизвестната с провалени големи поръчки СИЕЛА печели „осигуряване на система за управление на събитията, акредитация и регистрация на делегациите за целите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г”. Даже не е нужно да се коментира, че това са пъти повече пари от необходимите за създаването на една елементарна програма, да не говорим и за стотиците чиновници, занимавали се със същата дейност, която е възложена на въпросната система. Забавното е, че по думите на същите чиновници, системата така и не е заработила, или поне – не като хората, та се налагало те да си правят екселски таблици. По старата система на старата школа.Вие може да не знаете , но той знае !!!
2
0
бай Тошо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това е като да чакаш пред тоалетната,да те напъва ама да нямаш тоалетна хартия.
2
0
вуте (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
случайно попаднал крадец като министър 
6
0
X (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако влезе еврака, тогава ни е еба мамата. Една държава не трябва да се отказва от паричната си единица. Нали сме подай гъз на гейтаците в ЕУ.......
2
0
imigrant (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
vav balgaria nqma badeshte
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама