България купува шест медицински хеликоптера

09.01.2023 / 15:47 3

Снимка Булфото

Голям проблем за България е на път да бъде решен.

Решението да се премине към директно договаряне с фирмата, участвала в предходната процедура, е обсъдено и взето в петък, 6 януари 2022 г. Предложението е направено от ресорния заместник-министър д-р Тома Томов, който е упълномощеният представител на МЗ за провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки.

Отчетена е вероятността единственият участник, подал оферта в откритата процедура - Leonardo S.p.A., да участва отново в кратките срокове, които позволява процедурата на договаряне, като съответно подобри офертата си и приеме поставените от възложителя условия и график за изпълнение на поръчката, пише .

Провеждането на процедурата по договаряне без предварително обявление по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ" ще осигури необходимата бързина на възлагането, с цел гарантиране на необходимото технологично време за доставката и приемането на първия от общо шест хеликоптера в рамките на 2023-та година. 

Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни, за да се види дали единствената фирма, която се яви на прекратената процедура, сега ще може да изпълни заданието за доставка на 6 медицински хеликоптери.

Припомняме, че предвид прекратяването на предходната процедура, поради недостатъчно финансиране в настоящата, е предвидена възможност за национално дофинансиране, в случай че такава необходимост възникне в хода на процедурата по възлагане, съобщиха от пресцентъра на МЗ. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 96883 | Одобрение: 16283
Ти гледай, когато и Динко купи още два-три....Направо ще бръмчат, като мухи из въздуха...:silly:Ухилен:silly: Няма да има отърване от тях....:woot:
6
4
makeo (преди 4 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
Е, още шест ли? 🙂 Ко ша ги прайм толкова хеликоптери?!? Той Кирчо нал вече купи шест. 😁 Тъй ще е, се в лайната ще е народа и държавата..... гат некви "кирчовци" хранят народа със захарен памук. А народа, значителна част, тъп, тъп, па тъп до немай къде. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
1
Нане (преди 4 месеца)
Рейтинг: 25144 | Одобрение: 4064
Защо шест идиоти шопски комисионната ли е определяща???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама