България получи висока оценка за европредседателството

17.04.2018 / 19:31 6

Снимка Булфото

Министър Лиляна Павлова представи днес пред председателите на комисии в Европейския парламент в Страсбург хода на работата на българското председателство на Съвета на ЕС. Оценката е висока - за експертиза, политическа воля и за постигнати резултати, съобщи тя пред български журналисти, съобщава БТА.  

Министърът уточни, че по 15 теми преговорите с посредничеството на председателството са приключили, по 24 се преговаря и по още 35 се очаква напредък до края на юни. По нейните думи евродепутатите са определили работата на българското председателство като огромен принос за доверието в Европа. 

Павлова посочи като огромен успех постигането на договореност за промените в законодателството за командированите работници, за изборното право, в сферата на околната среда. До края на юни се надяваме на компромисно решение по сигурността и миграцията, добави министърът. България представи ново предложение, с нов подход за миграцията. Този подход предвижда автоматична подкрепа за държави от първа линия (Италия, Гърция, България), за да не се стига до кризи, поясни Павлова.

По повод на предложението на Европейската комисия за начало на преговори за присъединяване към ЕС с Македония и Албания министърът коментира, че днес е прекрасен и важен ден за европейската перспектива на Западните Балкани. Усилията на всички институции на ЕС и на държавите от Балканите дадоха резултат. Имаме стъпка напред, допълни тя. 

Срещата в София за Западните Балкани не е обещание, това не е форум за разширяване, а за европейска перспектива и свързаност. Не можем да им обещаем бързо присъединяване. Стъпката за начало на преговорен процес е важно послание за гражданите на тези страни, посочи министър Павлова. 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Ефир 2 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Напълно безлично, безинтересно и безразлично европредседателство. Хайде Свинетка да не се възгордява. Изхарчиха маса пари за банкети, сувенири и охрана.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама