България приема във Варна Албания, Андора и Сан Марино в квалификациите за ЕП по футзал

08.11.2019 / 13:01 0

Националният отбор на България по футзал научи съперниците си в първия квалификационен кръг за Европейското първенство през 2022 г., което ще се проведе в Холандия. Нашите ще срещнат Албания, Андора и Сан Марино. Двубоите от групата ни ще се проведат в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта от 29 януари до 1 февруари.


Победителят в квартета се класира директно за следващата фаза, а заелите второ място и пет от най-добре класиралите се на трето място в деветте предварителни групи ще играят плейофи на разменено гостуване, победителите от които също вземат квоти за следващите квалификации. Общо групите са 9, като 3 от тях са с по 3 отбора.
"Лъвовете" вече са срещали два от трите си съперника. За съжаление Албания ни нанесе тежка загуба в Двореца през 2017 г. За сметка на това тимът ни записа убедителен успех над Андора в София преди години. Сан Марино е дебютант в надпреварата и не се очаква да затрудни някой от останалите отбори.
Един от дългогодишните и най-опитни играчи, който напоследък се занимава усърдно и с треньорство, Благовест Марев бе потърсен за коментар от "Петел" за шансовете ни. "Засега не мога да кажа дали групата е преодолима. Футзалът ни е на такова ниво, че трябва да търсим добро представяне. За нас на този етап е по-важно да развиваме футзала, а не да търсим класиране. Ако постигнем класиране, това ще е първата крачка за развитието. Но ако случайно това не се случи, не трябва да се правят трагедии, а да се продължи с много работа. Спомням си, че с брат ми Бойчо участвахме при победата над Андора, в която дори вкарахме по два гола. Ако не се лъжа, ги бихме с 8:3, като помня, че имахме 9 точни удара. Те обаче са близо до Испания и се развиват постоянно, попивайки много тактически неща от съседите си. Сан Марино, мисля, че са дебютанти, не са претенциозен отбор и са преодолими. Албанците са си фаворит, с тях на този етап не можем да се мерим", каза той."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама