България проучва дали да разреши марихуаната за медицински цели

18.03.2015 / 20:20 13

Държавата проучва възможността да се разреши употребата на марихуана за медицински цели. Tоксикохимичната лаборатория на ВМА e мястото, където се изследват наркотиците, тяхното количество и състав. Според решение на Националния център по наркотични вещества трябва да се направи анализ на изследванията за употреба на марихуана за медицински цели. Целта е държавата да вземе решение - ще се разреши ли медицинската употреба, или не, съобщава bTV.

Преди 14 години на Анита й поставят диагноза "множествена склероза". Само за няколко години състоянието й рязко се влошава. Преди време заменя традицонните лекарства с марихуана. Научила е за лечението с марихуана от интернет. Набавя си я от познати, нелегално.

Според Центъра по наркомании, употребата на марихуана в медицината не е препоръчителна. Нито един лекар обаче не пожела да коментира темата. От здравното министерство заявиха, че заради "сложността на проблема" ще отговорят на въпросите до дни.

Различни организации прилагат списък с болести, за които лекият наркотик помагал. Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Някои държави разрешават употребата й. Други, сред които и България, поставят хората, които употребяват марихуана, под ударите на закона. У нас трима пациенти са осъдени за употреба на коноп.

Ако държавата разреши употребата на марихуана за медицински цели, то тя трябва да подлежи на строг контрол и всяко вещество, което ще се използва от пациент, трябва да бъде изследвано в лаборатория, предаде "Блиц".


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mitko 5 (преди 5 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 227
Каквото кажат ЕС - винаги готови
Varna 5 ---------------------------
4
0
Mitko 5 (преди 5 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 227
Идея за ново риалити: - България търси къде да паркира.
Varna 5 ---------------------------
2
0
силветърс (преди 5 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
само,ако не се злоупотребява с нея....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама