България спира Истанбулската конвенция за целия ЕС

09.11.2018 / 10:47 20

Снимка: "Канал 3"

България спъна Истанбулската конвенция по пътя й да стане задължителна за целия Европейски съюз. Това призна от парламентарната трибуна външната министърка Екатерина Захариева в отговор на въпрос на депутата от БСП проф. Иво Христов, съобщава "Канал 3".

Решението на Съвета по европейски въпроси в Министерството на правосъдието от 1 ноември, което гласи, че това е нашата рамкова позиция и ние не можем да се отклоним от нея, защото има решение на Конституционния съд, на което правителството трябва да се подчини.

"Няма как да одобрим включването на България в конвенцията, точно поради решението на КС. Можете да се гордеете -  България ще бъди причина целият ЕС да не прилага конвенцията", каза с назидателен тон към левицата Екатерина Захариева.

"Това не означава, че различни държави ,които вече са я ратифицирали, няма да я прилагат", допълни министърката, но отново повтори, че ЕС няма как да я прилага, тъй като е ясно, че правилата изискват нито една държава да не изрази несъгласие, за да стане решението задължително за всички.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
0
стефан (преди 5 месеца)
Рейтинг: 3358 | Одобрение: 1403
Не съм горд. Срам ме е от външния ми министър.
13
0
khm (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44693 | Одобрение: 18308
Ами браво на България значи.
24
2
motoristka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 70085 | Одобрение: 34315
Тая министърка или мъжО й я пребива през ден, или синчето й е на отсрещният бряг, че реве толкова силно и назидателно за измислената конвенция..... :blush:
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
35
1
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Предполагам, защото в България има много по-малко педали, отколкото в ЕС.......! Мъже от всички градове и села на страната обединявайте се.....! ДА не позволяваме на хюмовете от еврогейска Европа да ни командват......! НЕ на Истанбулската простотия която е насочена не само срещу нас, но и срещу нашата конституция......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама