България трябва да стане по-богата, за да приеме еврото

13.09.2017 / 23:28 3

България трябва да стане по-богата, а самата Еврозона да се реформира, за да приемем евро валутата, смятат икономистите.

Какъв ще е ефектът от смяната?

В хасковското село Брягово добре познават еврото – във всяка къща има гурбетчия, който изпраща пари от чужбина. Хората се опасяват, че след приема на валутата ще обеднеят, тъй като сега заплатите им стигат само за храна и сметки.

Според икономисти обаче място за подобни притеснения няма. По думите им влизането в еврозоната няма да промени курсовете и цените на валутата по никакъв начин.

Еврото е най-често обменяната валута у нас. Според касиери тук обаче е рано да се спекулира за ефекта от приемането на единната валута.

След кризата в Гърция неподготвени държави повече няма как да влязат в еврозоната, така че, за да стане част от клуба на богатите България трябва да ги догони.

Съвсем реалистично е обаче да влезем в т.нар. чакалня на еврозоната още през 2019 г., смятат анализатори.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
БАЙ ХОЙ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като има полза от еврото защо ли ингилизите и половината страни в ЕС НЕ ИСКАТ ДА ГО ВЪВЕЖДАТ ? 
2
0
партизанин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако имаше далавера в еврото,Скандинавия ,Англия и Швейцария отдавна да се бяха наредили на опашка и да го бяха въвели спешно.Тези държави са известни с прагматизма,реда,и липсата на компромиси,затова им вървят нещата.Въвеждането на еврото в България,при това състояние на държавата,ще облагодетелства и е в полза единствено на малкия Кръг,отдавна преминал на тази валута.За другите? Ефект, на завързване на каруца без колела,за бързия влак.Справка-в Германия,шампанското не се допи,отрезвяването беше бързо-1към 3..Обещанията(помним ги добре)1към1.Това, все пак е първата икономика в Европа.Колкото до "купуването",от Москва или от където и да е-нямат толкова пари,за тези които не се продават.
0
1
якошиба (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВЛИЗАНЕТО В ШЕНГЕН И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО ЧАС ПО СКОРО Е НАЛОЖИТЕЛНО ЗА ДА СТАНЕ БЪЛГАРИЯ РЕАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И ДА СЕ ПРЕСЕКАТ МЕРАЦИТЕ НА КУПЕНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КОМУНИСТИ ОТ МОСКВА ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ ЕВРОПА И ДА НИ НАБУТАТ ПАК В АЗИЯ А ДАЛИ ЩЕ СТАНЕМ ПО ЗЛЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ ЕВРОТО А ОТ ТОВА ДА НЕ СЕ КРАДЕ И ДА СЕ ВКАРВАТ ПОЛИТИЦИ И СЪДИИ В ЗАТВОРА КАКТО Е В РУМЪНИЯ
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама