Българка: Вярвам на църквата, че мощите на братята Кирил и Методий са истински

24.05.2022 / 07:36 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Вярващи почитат мощите на братята Кирил и Методий в софийската църква „Света Неделя“ от снощи. В момента и в храма има хора, които чакат, за да могат да се докоснат до мощите. Разбира се, от църквата не дават да се пипат самите мощи, може само да се помолите и да се поклоните пред тях. Появи се и дискусия, като някои учени казват, че тези мощи всъщност са една манипулация и че мощите на Свети Кирил и Свети Методий се водят изчезнали.

Пред Нова телевизия вярващи коментираха дали смятат, че е така, защо всъщност са дошли и защо е важно за тях днес на празника да бъдат тук.

„За мен е важно да се поклоня пред мощите, вярно е, че те са свещени, дойдох за молитва за мир и за здраве. Относно твърденията на някои учени че тези мощи не са истински и че всичко това е манипулация, аз вярвам на българската църква, че са истински“, заяви вярваща.

Пред опашката до входа на храма друга жена каза: Аз съм чела за за мощите на светците, и защото съм българче и си обичам всичко българско и родно, искам да се поклоня пред тези велики българи. Честит празник. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Чичкото (преди 10 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Мощите на светците Много интересно как са ги набавили Разбили са гробовете им за да извадят телата им и да ги разфасоват така че да има мощи за всички И тези от Ватикана гакво правят в християнска България Нали са католици Всички са мошенници
Истината преди всичко
4
1
Сивия (преди 10 месеца)
Рейтинг: 9480 | Одобрение: 1080
Истински , друг път !!! Мазните попове , са най големите шарлатани ...!!!:'(
Яденето,е полезно за храносмилането !
2
1
Марио (преди 10 месеца)
Рейтинг: 17515 | Одобрение: 3395
Двамата братя са хора на науката .Едва ли са си мислили ,че някой ще вярва в костите им.Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама