Българка застава начело на водеща европейска организация в Брюксел

18.06.2021 / 08:55 0

От началото на месец ноември професионалният път на сегашния изпълнителен директор на Фондация Карин дом – Мая Донева, ще продължи като генерален секретар на EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания. Това е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до социално включване, човешки права и равенство.

За целия екип на Карин дом е огромна чест българка и то представител на нашата организация да поеме поста от досегашният генерален секретар г-н Люк Задерло. Г-жа Донева беше избрана за следващия генерален секретар на EASPD след селекция от вътрешен комитет, състоящ се от членове на EASPD и председателстван от президента на EASPD Джим Кроу. Нейното назначение беше потвърдено с единодушно одобрение от Съвета на EASPD.

За мен е голяма чест и огромна отговорност да поемем позицията на генерален секретар на EASPD в тези времена на възстановяване след пандемия. Миналата година ни научи на много ценни уроци, но най-важното от всичко беше, че трябва да сме единни и заедно, за да отстояваме своите ценности и мисия. Нека продължим да изграждаме по-добър свят за хората с увреждания и услугите, които ги подкрепят” – Мая Донева.


 

За EASPD

EASPD към момента е мрежа, функционираща в 40 държави с над 17 000 организации-членки и сериозна отговорност спрямо процесите за пълноценно социално включване на хората с увреждания и правенето на политики по темата. EASPD е ключов партньор на Европейската комисия, ООН и Европейския парламент.

Видео Обръщение на Люк Задерло и Мая Донева: https://www.youtube.com/watch?v=QBjWTKO3kMI


 

За г-жа Мая Донева

През последните 4 години г-жа Донева е изпълнителен директор на Карин дом, терапевтичен център за деца със специални потребности във Варна, създаден от дипломата Иван Станчов преди 25 години. Като лидер на организацията, Мая Донева управлява екип от над 60 специалисти, работи активно, както на национално, така и на европейско ниво за застъпничество и политики за децата със специални нужди. Мая има 15-годишен опит като активист за човешките права и политики за деца и младежи в риск. Майка е на три деца.

Наред с работата си в Карин дом, г-жа Донева е обучител на Европейския младежки форум от 2015 г. по теми, свързани с младежките права и социалното предприемачество. Г-жа Донева е основател и ментор на The Social Teahouse, социално предприятие, което осигурява дългосрочно наставничество и първа работа за младежи, израснали в институции. Чайната е едно от първите стартиращи предприятия на Балканите и в момента е едно от най-награждаваните предприятия със социална мисия в България.

 

За Фондация Карин дом

Фондация Карин дом е неправителствена организация, която от 1996г. стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. Мисията на Карин дом е да подпомага приобщаването и включването на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание. Екипът от специалисти на Карин дом подкрепя годишно над 300 деца и семейства от Варна и страната. Основните дейности са терапия и рехабилитация, ранна интервенция и интеграция, обучения и застъпничество, стимулираме доброволчеството.

В началото на годината Карин дом стартира свой дългогодишен проект – строителство на нова сграда за терапевтичен и обучителен център. Плановете на организацията са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом има амбициозни планове да създаде изключително функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама