Българки стават жертва на трафиканти на плът чрез Фейсбук

26.11.2014 / 19:37 4

Престъпни банди умело използват Фейсбук за трафик на жени, които впоследствие принуждават да проституират. Това обяви в Лондон директорът на Европол Роб Уейнрайт, цитиран от кореспондента на БНР. Изрично са споменати като жертви жени от България, Румъния и Унгария.Роб Уейнрайт предупреждава, че рекламирането на работаза детегледачки или чистачки по социални сайтове като Фейсбук често е дело на трафиканти на хора. По този начин те привличат млади жени, които по-късно превръщат в сексуални робини или ги замесват в други нелегални дейности, подчерта той, цитиран и от блиц.

Директорът на Европол посочи още, че попаднали веднъж в мрежата на трафикантите на хора, жените биват следени и контролирани с най-модерна технология, така че трудно могат да се измъкнат от престъпния свят.

По думите на Роб Уейнрайт, трафикът на хора е смятан за не особено рисков и много доходоносен, като бандите в този бранш успяват да печелят около 100 милиарда паунда годишно. Смята се, че близо 36 милиона души в света са жертва на тази модерна форма на робство, като поне 500 000 от тях са в Европа. Повечето от жертвите в Европа са жени от България, Румъния и Унгария, а основните дестинации за трафик са Великобритания, Германия, Белгия и Холандия.

Шефът на Европол смята, че ключът за решаването на проблема е по-голямо сътрудничество и обмен на информация между агенциите, занимаващи се с тези въпроси в отделните държави.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
Stanko, мечтаем за мъже, истински, но ти не си от тях явно, другарю гражданин!
3
2
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
Уйо, ужасен си просто!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама