Български шофьор на камион се върна от Германия и не го пуснаха на басейн, защото е мургав

26.07.2021 / 09:12 9

Кадър Нова тв

Според проучванията България е страната с най-висока степен на нетолерантност, ксенофобия и дискриминация в ЕС и тези данни се потвърждават от ежедневието. 

Фрапиращ случай на дискриминация установи Нова тв.

Собственик на басейн във Великотърновско два пъти отказва да пусне българи от ромски произход в комплекса. Причините, които посочва, са различни, докато в същото време други хора преминават свободно. Потърпевшите са обидени от отношението към тях, предава Нова тв.

Нермедин Шериф, който от години работи като шофьор в Германия, и още три семейства - български граждани, решават да прекарат един ден на басейна край село Къпиново, където има комплекс с място за каравани. Прибрали са се от Германия, за да похарчат спестяванията си за почивка в родината. Но до басейна така и не биват допуснати. Изтъкнатата причина е, че не са си запазили места предварително, докато мястото всъщност е празно.

"Просто си личеше, че не искаха да ни пускат", не крие възмущението си 39-годишният Шериф от Горна Оряховица, който от дълги години живее и работи като шофьор в Германия.

Нермедин отново отива до басейна край Къпиновския манастир. Мъжът отново се опитва да си купи билет, но пак получава отказ. Този път му казват, че тече профилактика. Появи се и управителят на комплекса, който отрече Нермедин и семейството му да са дискриминирани. 

А за Нермедин и неговите близки остава само обидата и разочарованието. "Обещах си повече да не идвам в България на почивка. Просто няма смисъл", споделя потърпевшият. И се заканва да подаде сигнал до Комисията за защита от дискриминация.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 155964 | Одобрение: 24574
да бе да пордния опит американския разисзъм да влезе у нас. и това не е публичен басеин все пак собственика има право да окаже услуга на потенциялен клиент. и това че е шофьор от германия не значи че подържа лична хигиена.
6
7
motoristka (преди 2 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Браво на собственика!!! Така трябва! "Всяка жаба да си знае гьола". Мангалът, като е важен, да си направи басейн и да се пличка сам в него... 
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
7
1
хабиби (преди 2 години)
Рейтинг: 8696 | Одобрение: 2061
Лично познавам собственика и да - не харесва циганите и не ги допуска в комплекса, но не защото са мръсни, а защото се държат по цигански и смущават всички други почиващи. Вложил е страшно много пари и това си е негово право.
8
6
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 358410 | Одобрение: 59475
Водата около циганята винаги е по-солена.....Тия да заповядат на "Топлата вода" при чаветата.....Гарантирано няма да могат да потънат.....! На истинския циганин не можеш му каза къде е тоалетната.....Той сам решава къде е.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
toshinkata (преди 2 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
И като го пусне кой ше иска да влезе в басейна след него?? Да дойдат тия от европата дето много дрънкат ше ги пуснем да се киснат с една тумба мангали в басейна да се сплотяват интегрират и каквото още искат
5
4
Кака Слонка (преди 2 години)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
И квоооо? Викнал е тИлИвизорЯ? С хляб и сол ли иска да го посрещат? Я потка маена стига сте правили евала на тия. Само те се оплакват и само те имат права, ай като си в Германия заминавай в Италия или ИСпания. ДОшъл тука да гласува за Буци платили му в еуро и цял ден обикалят чейндж-а да обменят и викат да "парите от Боко" маааааааааааама ви мръсна ей 
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама