Банани растат на в двора на къща в Хасково

14.06.2018 / 08:37 1

Кадър БНТ

Банани растат на в двора на къща в Хасково. Плодовете все още са зелени, но собственикът Борис Василев се надява до края на лятото реколтата да узрее. Банановата палма се отглежда често в България, достига височина от малко над метър. Рядко обаче растението дава плодове при нашия климат, съобщи БНТ.


Палмата била засадена преди три години. Растението израснало изключително бързо и дори пуснало издънки. От една от тях се появила и втора палма.
Според семейството единствената грижа е добрата подготовка за зимата.
„В края на есента режем палмата на метър височина, завиваме я с найлон и слама, слагаме я в бидон без дъно и го тъпчем със сено за изолация“, каза Борис Василев пред камерата на националната телевизия.
Всяка пролет палмата се развива и достига до височина 3 метра само за няколко месеца. За първи път собствениците забелязали, че дръвчето дава реколта преди няколко дни. На този етап бананите са зелени и с дължина от няколко сантиметра.
В момента на дръвчето се виждат около 50 банана, но се очаква реколтата да се увеличи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама