Банкерката Биляна, източила 400 хил. лв., реве пред Бургаския съд, тикнали я със спинозни в килията

27.02.2019 / 14:34 1

Снимка: Флагман

Банкерката Биляна Манчева, която според прокуратурата е източила 400 хил.лв. от сметките на клиенти на „Алианс банк“ в Нова Загора се разплака пред Бургаския апелативен съд от условията на следствения арест в Сливен, пише Флагман.бг.

Магистратите днес разглеждат на втора инстанция искането за промяна на мярката за неотклонение. Биляна моли да излезе под домашен арест или на свобода срещу парична гаранция, докато прокуратурата категорично я иска зад решетките. 

В края на съдебното заседание днес, Биляна за пръв път проговори. „Моля ви да ме освободите! В ареста е истински кошмар. В помещенията няма нито прозорче, нито чист въздух. Хигиената е отвратителна. Има само една тоалетна, която се използва от всички арестанти, а сред тях има болни от СПИН и хепатит Б“, проплака скандалната банкерка от Нова Загора. 

Самата тя твърди, че нямало опасност да се укрие. Ако искала да го направи, щяла да го стори докато тече одита в банката преди да бъде арестувана. За нея задържането й било като „гръм от ясно небе“. Биляна Манчева твърди, че не е правила никакви злоупотреби, управлявала е финансите на куп второстепенни разпоредители в Нова Загора, като детски градини и училища и всичките й имали категорично доверие. 

Адвокатът на банкерката Младен Донев изтъкна, че срещу клиентката му нямало нито едно пряко доказателство. Всички били косвени. Освен това тя самата имала пряк ръководител, без когото било невъзможно да направи каквото и да е.  

Според прокуратурата обаче Биляна е мозъкът на схема за източване на банковите сметки на клиенти. Престъпните й действия започнали три месеца след назначаването й през юни 2016 г. От тогава от авоарите на по-едрите клиенти започнали да изчезват суми, които са насочвани към други сметки и в по-голямата си част са теглени през банкомати в цялата страна. Това е  елегантно заобикаляне на банковите правила, тъй като при нареждането на финансовите транзакции и кешово плащане през сметки се изисква участието на поне няколко банкови служители, както и ясно идентифициране на титуляра на сметката. С онлайн нарежданията обаче това се заобикаляло. 

Бургаският апелативен съд ще обяви дали Биляна ще остане в Ареста в 15:30 ч.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
1
Real_man (преди 2 години)
Рейтинг: 306 | Одобрение: 46
Га яди кифтетата ни рива - сега ривеш.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама