Банкерката Невена от Варна остава в ареста

29.11.2019 / 15:59 0

Снимка: Булфото

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 38-годишната Невена Й., обвиняема по досъдебно производство на ОД на МВР – Варна за длъжностно присвояване, като банков служител на над 1 022 060 лв.

Според обвинението, на 25.11.2019г. е започнало разследване по сигнал на банката, че служителката им Невена Й. неправомерно е отклонявала средства от сметки на вложители. Към 28.11.2019г. банката е установила, че са били засегнати 19 физически лица. Общият размер на щетата за институцията е 1 022 060,28лв., като вътрешната проверка продължава. Според прокуратурата, Невена Й. е превеждала по куриер средствата на мъж от Монтана, с когото се запознала в интернет. 38-годишната варненка никога не е имала лични срещи с него, като в началото е изпращала на виртуалния си приятел лични средства – нейни и на родителите й. Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми.
Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, като за него се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20г., конфискация и лишаване от права (заемане на държавна или общинска длъжност или упражняване на определена професия).
Защитата на Невена Й. поиска по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, като посочи че обвиняемата се грижи за болните си родители и представи медицински документи, доказващи състоянието им. Посочено беше, че от самото начало банкерката е съдействала на разследващите органи и е признала за извършените от нея неправомерни действия. 

Състав на Варненския окръжен съд, след като разгледа всички събраните до момента доказателства, сред които са и самопризнанията на Невена Й., прецени че съществува обосновано подозрение за авторството на деянието. Тъй като предвиденото наказание само по себе си представлява реална опасност лицето да се укрие, съдът определи като най- подходяща мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Невена Й."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама