Бареков: До вторник Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управлението

28.11.2014 / 14:52 8

До вторник е крайният срок, в който Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управлението. Това коментира в Народното събрание лидерът на "България без цензура" и член на Изпълнителното бюро на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията, предаде "24 часа".

Причината за това, според него, е фактът, че НФСБ биват възприемани като създатели на "Атака", на които не се гледа с добро око в Европа. Тази седмица имах срещи с ЕНП, със социалистите и с либералите, които ясно заявиха, че мястото на Патриотичния фронт не може да бъде в управляващото мнозинство на проевропейски ориентирана държава.

Ако премиерът Борисов не се реши на тази крачка следващата седмица в Брюксел на него ще му сe наложи да води нелицеприятни разговори, предупреди Бареков.

"Разговорите, които той ще води там няма да са приятни. Лично съм го предупредил, че проблемът, който има е привличането на НФСБ. Формацията е разпозната със статут на основател на партия "Атака", която не се ползва с добро име в ЕП. Борисов вече подава ясни сигнали в свой стил към патриотите, с които да разберат, че не са желани", каза Бареков.

Когато видим кой как ще гласува за бюджета, ще стане и ясно защо има двама изключени депутати от редиците на ДПС, коментира още Бареков. "Това си е вътрешен проблем на ДПС, но дано тези хора, ако останат в парламента, гласуват по собствена съвест, а не защото някой им е предложил срамна сделка", заключи Бареков.

Николай Бареков дойде в Народното събрание, за да поздрави Светлин Танчев за назначаването му за председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Според лидера на ББЦ ситуацията с европейските фондове никак не е лека, въпреки, че от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов днес говори успокоителни неща.

Бареков коментира още, че не е доволен от факта, че Българският демократичен център е получил председателството само на една комисия. "Откъде-накъде, ние, които имаме 14 депутати, имаме една комисия, а една партия като АБВ да има две комисии. Ние по-малка експертиза ли имаме? Конституцията много ясно разписва какви са отговорностите. Този парламент не е създаден от българския народ да крепи правителството, той е създаден, за да контролира правителството.

Ако това правителство искаше да е принципно и да оцелее по-дълго време, Румен Йончев трябваше да е председател на комисията по земеделие, Иглев – на спорта, Танчев на еврофондовете. Тоест трябваше да има глас на опозицията, който да се чува пленарната зала", коментира Бареков.

Бареков коментира още, че бюджетът за 2015 г. ще бъде консервативен и направен така, че да не позволи икономически растеж. "Вчера разговарях с колега от либералната партия и той ме попита дали е вярно това, че с 460 млн. евро е струвало спасяването на най-голямата ни банка. Аз казах, че приблизително е толкова. Той ми отговори, че двата ресторанта в ЕП правят годишно толкова оборот. Това показва колко е зле България – тук няма капитали, няма пари, никой не иска да инвестира и прибягваме до едни фондове, които бяха спрени", коментира още Бареков.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
дудука, ма не с рого бе бате, защо така ми нападаш любимеца? какво ви прави сега, той си се изказва така понякога, шило в торба може ли да седи, много сте лоши с него, ей!
1
0
krasko (преди 6 години)
Рейтинг: 7725 | Одобрение: 2720
че бареков е боклук го знае цяла българия ,но какво ти е виновна майка му.....
1
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
петел, хигиена на коментарите няма ли малко тук?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама