"Барселонагейт" премина в ръцете на нов прокурор

14.08.2023 / 18:33 4

снимка Булфото

"Барселонагейт" премина в ръцете на нов прокурор.

Новината за новия наблюдаващ обвинител съобщи зам.-ръководителят на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова пред журналисти на 14 август.

По думите ѝ - делото е било разпределено на неѝн колега, който тепърва ще се запознае с материалите по него и ще прецени дали има достатъчно доказателства по отношение на искания имунитет на Бойко Борисов.

Той ще трябва също за реши оттук нататък какво трябва да се извърши по разследването и необходимо ли е да се съберат нови доказателства, обясни Кирилова.

Няма данни за организирана престъпна група в делото "Барселонагейт", по което е разследван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това твърди апелативният прокурор Людмил Коюмджиев, който е прегледал преписката като горна инстанция, след като проверка на прокуратурата откри нарушения в работата на наблюдаващия тогава обвинител по делото Стефан Христов, предаде актуално.ком.

Проверяващият казуса Коюмджиев отвежда Христов като наблюдаващ прокурор. Според официална информация от Софийската апелативна прокуратура, публикувана в сайта ѝ на 26 юли, двама прокурори от СГП са отведени от наблюдаваните от тях досъдебни производства. Един от тях е Стефан Христов (С. Х.).

Зам.-градският прокурор Десислава Петрова обясни преди дни пред вестник "Сега", че след отвода на Христов и разпределянето на преписката на нов наблюдаващ прокурор, избран на принципа на случайния подбор, е определен цял екип от прокурори, също на случаен принцип. На въпроса дали се предвижда призоваване на Борисов и повдигане на обвинение, прокурор Петрова каза, че е правомощие на наблюдаващите прокурори да направят собствен анализ на събраните по делото материали.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 307146 | Одобрение: 45361
На всички ни е ясно, че от това яйце пиленце няма да излезе.....И така до края на света.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
село варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 15018 | Одобрение: -1197
Ще се мотаят докато не изтече давността.
4
0
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 139704 | Одобрение: 22329
нека позная тая прокурорка е избрана на "произволен принци" спецялно да държи делото на трупчета още 15 години или да изпере тиквата. аааама като се замиля работата с прането беше на христо "пералнята" иванов.
2
2
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 67088 | Одобрение: -5242
Туквун може да го затвори само ЕС прокуратура - у нас го пазят! Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама