Бащата на Грета Тунберг: Тя страдаше от депресия и отказваше да яде, преди екопротестите

30.12.2019 / 16:03 3

Снимка Уикипедия

Бащата на екоактивистката Грета Тунберг - Сванте Тунберг изрази съжаление, че дъщеря му е станала това, което е сега. Актьорът Тунберг участва в предаване на Би Би Си Радио 4, пише новини.бг.

Той сподели, че Грета е страдала от депресия в продължение на "три или четири години", преди да започне да пропуска часовете в петък, за да протестира срещу изменението на климата през 2018 година. Той каза, че поради депресията, тя спряла да говори и отказала да яде. Сванте започнал да прекарва повече време с Грета и по-малката ѝ сестра Беата в дома им в Швеция.

14-годишната Беата е диагностицирана с хиперактивност с дефицит на вниманието, синдром на Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство. Тя вече е борец за феминистката кауза и амбициозна певица. Грета има и Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство, но тя посочи аутизма си като "свръхсила", а не като тежест.

Съпругата на Сванте, известната оперна певица Малена Ерман, анулира договорите си, за да може да бъде заедно с останалата част от семейството, каза той. Когато започнаха да разглеждат въпроса за изменението на климата, Грета разви интерес към решаването на проблема. Сванте Тунберг разказа, че е нарекла родителите си „огромни лицемери“ за това, че не вземат достатъчно сериозно проблема с климата. Въпреки благоприятното отразяване в медиите и признанията на западните политици и културни дейци, Грета не успя да спечели всеобщо признание, тъй като мнозина я нарекоха жертва на насилие над деца или предположиха, че тя е манипулирана.

Сванте казва още в предаването, че смята, че е "лоша идея" Грета да отиде на "фронтовата линия" в борбата срещу изменението на климата, но пояснява, че дъщеря му се справя с критиките "невероятно добре".

Баща ѝ заяви, че се надява нещата да станат „по-малко интензивни“ за семейството и добавя, че вярва, че Грета наистина иска да се върне в училище.

Той придружаваше Грета на нейните трансатлантически пътешествия, но каза, че няма да има нужда да го прави, тъй като на 17 януари тя навършва 17 години. „Ако тя има нужда от мен там, ще се опитам да го направя“, казва той, „но мисля, че тя все повече и повече ще се справя сама, което е чудесно“.

Самата Грета Тунберг призова хората да възприемат климатичните промени като реално извънредно положение в навечерието на Новата година. Климатичните промени са "екзистенциално извънредно положение", към което най-накрая трябва да бъде проявено нужното отношение, без значение на партийните политики или политически мнения, написа тийнейджърката."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30024 | Одобрение: 4709
За шамари са мама и и тате и,и да не ми я пробутват за хипер умна.Безспорно климата се изменя,безспорно трябва активно да се опазва планетата,ама т'ва неуко създание чак в ООН се разпищови... Айде холан.......
4
1
batkojoro (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5075 | Одобрение: 2220
Що не и даде да изяде няколко шамара?
5
1
айки (преди 4 месеца)
Рейтинг: 15670 | Одобрение: 5985
  дете  аутист .....има нужда  от специализирана помощ и грижи.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама