Бащата на изчезналия Здравко пред "Петел": Той е като малко дете, дори вода не може да си поиска! Всяка секунда шансът му да оцелее нямалява

13.09.2017 / 12:46 2

Здравко Чакъров, за когото съобщихме, че е изчезнал в района на Морската градина във Варна на 11 септември е болен от параноидна шизофрения, каза пред Петел неговия баща.

Момчето е диагностицирано с това състояние от дванадасет години, и по думите на баща му не може да се грижи сам за себе си. 

"Не е агресивен, рядко проявява агресия и то е в следствие на лекарствата, които непрекъснато лекарите сменят. Проблемът е, че не е свикнал да контактува с хора, не би си поискал ни вода, ни храна, свикнал е ние да го нахраним, да го гледаме. Минаха вече два дни, не знам дали е оцелял без вода и храна", разказа притеснено неговия баща.

Здравко е облечен с кафяв дълъг панталон, висок е 187, тежи около 90 кг. В него няма документи, нито си борави с телефон. 

"Бяхме в Морската градина, аз отидох до тоалетна за 3 минути и, когато се върнах го нямаше, обиколих цялата Морска градина, плажната алея и никъде не го открих. Със съпругата ми се молим да го намерим, преди да е станало най-лошото. Той е като изгубено 2-годишно дете, дори не може да отиде много надалеч", сподели още таткото на Здравко.

Преди 13 години Здравко е приет да учи в холандски колеж по туризъм с два езика, но на втората година се отключва заболяването, което в Москва е диагностицирано като депресия, но поради липса на голяма сума средства за лечение, семейството започва да лекува момчето в България, където, за жалост, утежняват състоянието на Здравко. 

Нека всеки, който го види или има информация за него да се обади на някой от следните телефони: 052/331 713; 0897/ 620544; 0898/ 950987;

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
до бащата на момчето 2 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
и без вода и храна за 2 дена нищо няма да му стане...Съветвам ви да му разлепите снимките из цялата Морска...или съощения до него-все пак може да чете,нали?Едва ли е забравил да чете...разлепете листовки навсякъде-може някой да го е прибрал и да не знае,че го търсят....
5
0
до бащата на момчето (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дано се намери момчето...но имам въпрос-нали има камери навсякъде в Морската градина,полицията не прегледаха ли записите в района,в който е изчезнало момчето?И като знаете състоянието му,защо си го оставил сам,било то за 3 минути?!?!?Никой не обвинявам.....но вижте записите от камерите...ако въобще работят...да не се окажат бутафорни?!?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама